Salah hylles av spisslegender etter iskald avslutning

Mohamed Salah ble matchvinner da Liverpool slo Brighton knepent på eget gress.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Salahs scoring i vinduet øverst!

Liverpool-Brighton 1-0

Dermed opprettholder egypteren sitt suverene målsnitt på Anfield.

Siden han kom fra Roma forrige sommer, har 26-åringen scoret 29 mål på 29 i alle turneringer på Liverpools hjemmebane, ifølge statistikktjenesten Opta.

Salah scoret med en plassert avslutning i det lengste hjørnet. James Milner mener scoringen var gull verdt mot et kompakt Brighton-lag.

– Vi vet vi kan spille bedre. Når lag er så godt organiserte, er du nødt til å ta vare på de sjansene. Mohamed Salah tar vare på de sjansene når han får dem, sier Milner til BBC.

– Vakkert

Liverpool åpnet i forrykende tempo på Anfield.

Først kom Roberto Firmino til en stor sjanse da han var først på et Andy Robertson-innlegg. Minutter senere skrudde Trent Alexander-Arnold et frispark i tverrliggeren.

Om lag 20 minutter ut i kampen fikk Jürgen Klopps mannskap hull på byllen.

James Milner vant ballen høyt i banen, og spilte den til Firmino. Brasilianeren fant Salah, som på første touch plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Den iskalde avslutningen begeistret to tidligere engelske storscorere.

– For en fantastisk avslutning av Salah, skrev Alan Shearer på Twitter.

– Vakkert, skrev Gary Lineker.

Også TV 2s eksperter lar seg imponere.

– Du har sett det så mange ganger før. For en spiller, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

– Du trenger ikke gjøre det vanskeligere enn det er, konstaterer Erik Thorstvedt.

Liverpool fortsatte å rulle opp angrep mot Brighton-forsvaret. Salah fant Robertson langs venstre, som med et av mange innlegg slo inn til Mané. Senegaleseren traff imidlertid ikke ordentlig med hodet, og lagene gikk til pause med uavgjort.

Stor Brighton-sjanse

Like etter pause viste bortelaget at de ikke hadde tenkt å gi seg uten kamp. Glenn Murray kjempet ballen med seg i feltet, og slo ut til Anthony Knockaert. Der stod franskmannen alene, men avslutningen på halv volley skled litt av venstrefoten og gikk utenfor.

Etter sidebyttet var det lite igjen av Liverpools gnistrende angrepsspill fra første omgang. Tempoet sank, og Klopps menn hadde mye ball uten å skape sjanser.

Istedenfor var bortelaget nære på ved to anledninger. Først da ballen fikk sprette mellom tre Brighton-spillere uten at noen fikk avslutte etter en corner, og så da Alisson bare så vidt klarte å hente seg inn igjen etter å ha prøvd å drible Murray.

To minutter før full tid fant innbytter Pascal Gross rom i feltet. Tyskeren steg til værs og headet mot mål, men Alisson reagerte raskt og fikk dyttet ballen til corner.

Dermed kan Liverpool juble for full pott og null baklengs etter tre kamper. Robertson, som ble kåret til banens beste av TV 2 etter kampen, mener også angrepet skal ha en del av æren.

– Hele laget forsvarer. De tre fremste er viktige, det er dem som starter presset. Vi er storfornøyde med tre rene bur, og for den nye keeperen kunne det ikke vært en bedre start, oppsummerer den skotske venstrebacken overfor TV 2.

Lagoppstillinger

Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold (Matip), Gomez, van Dijk, Robertson - Milner, Wijnaldum, Keïta (Henderson) - Salah, Firmino, Mané (Sturridge).

Brighton (4-5-1): Ryan - Montoya, Duffy, Balogun, Bong - Knockaert (Jahanbakhsh), Pröpper, Stephens, Bissouma (Gross), March - Murray.