NORSK REKORD: Karsten Warholm satte norsk rekord på 300 meter på Fana Stadion.
NORSK REKORD: Karsten Warholm satte norsk rekord på 300 meter på Fana Stadion. Foto: Hommedal, Marit

Warholm slettet 19 år gammel norsk rekord

Karsten Warholm (22) løp inn til norsk rekord på 300 meter med tiden 32,69 under Trond Mohn-lekene på Fana stadion i Bergen onsdag.

– Det føltes veldig bra. Jeg hadde håpet å få det til, for jeg hadde tenkt at rekord var en fin bursdagsgave, sier Warholm til TV 2.

Den gamle rekorden på 32,82 ble satt i 1999 av Quincy Douglas.

Warholm var ikke sen om å hylle Trond Mohn, mannen som er opphavsmannen til stevnet. Han fyller 75 år i dag, og har gjennom årtier spyttet inn millioner til norsk idrett.

– Det er en ære å bli spurt. Det er derfor jeg prioriterer det. Jeg har mange stevner i kroppen, og begynner å bli sliten. Men da dette tilbudet kom, tenkte jeg at det var noe jeg ville gjøre. Jeg har løpt på mange stadioner Trond Mohn har finansiert. Å gi litt tilbake skulle bare mangle, forklarer den ferske europamesteren på 400 meter hekk.

Mohn er på sin side storfornøyd med å få norsk rekord servert i burdagsgave.

– Han hadde lovet det. Det er en mann som holder sitt ord, sier Mohn til TV 2.

– Undertegnede er beæret. Jeg får frysninger på ryggen, følger 75-åringen opp på spørsmål om hvordan han opplever markeringen.

Australsk seier på 800 meter

Warholm var bare en av mange sterke navn som deltok i Bergen.

Forholdene under onsdagens Trond Mohn-leker var ikke enkle, men derimot tunge etter at det regnet gjennom hele dagen og deler av kvelden.

Filip Ingebrigtsen var med på 800 meter, men der ble det ingen norsk seier verken for ham eller for EM-deltakerne på distansen, Thomas Roth og Markus Einan. Distansen ble vunnet av australieren Joshua Ralph med 1.46,55.

Ingebrigtsen løp inn til 1.48,13, og for ham var nok løpet mer en treningsøkt fram til Diamond League-finalen i Zürich kommende onsdag.

Løpt fortere før i år

Jonathan Quarcoo løp inn til 2.-plass på akseptable 10,37 på 100 meter menn i godkjent medvind. Canadas Gavin Smellie vant med 10,27.

Ezinne Okparaebo vant 100-meteren for kvinner med 11,49. Både Quarcoo og Okparaebo har løpt betydelig fortere før i sesongen.

110 meter hekk for menn ble vunnet av Vladimir Vukicevic med 13,70. Det var 12 hundredeler bak hans egen årsbeste.

Hedda Hynne løp inn til 2.03,51 da hun spurtet forbi alle på oppløpssiden og vant 800-meteren.

(©NTB)