Her må de stå skolerett etter sex-skandale

De fire japanske basketballspillerne måtte bukke i skam.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i forrige uke at de fire basketballspillerne Yuya Nagayoshi, Takuya Hashimoto, Takuma Sato og Keita Imamura ble observert i Jakartas red light district ikledd Japans offisielle landslagsantrekk.

De fire spillerne betalte prostituerte for sex.

Natt til mandag ble de sendt hjem fra asialekene i skam.

Kvartetten måtte først stå skolerett på flyplassen. Deretter ventet en pressekonferanse i Tokyo hvor spillerne nok en gang måtte bukke i skam.

– Vår tankeløse oppførsel har skapt store problemer. Vi må se nøye og lenge på hva vi har gjort, sa Nagayoshi på pressekonferansen.

Litt over klokken 22.00 forrige torsdag forlot spillerne deltakerlandsbyen for å spise middag. Etter mat og drikke ble de kontaktet av flere kvinner på gaten. Andre japanske menn som behersket indonesisk fungerte som tolker når spillerne forhandlet med kvinnene.

Kvartetten betalte de prostituerte og kom ikke tilbake på hotellet før klokken halv tre om natten.

– Handlingene deres utgjør et brudd på reglene våre. De har forrådt forventningene til det japanske folket, sa delegasjonsleder Yasuhiro Yamashita på pressekonferansen.

De fire spillerne måtte betale flyreisen hjem av egen lomme. De gjenværende åtte spillerne på Japans basketballag vil fullføre turneringen. Ingen erstattere vil bli hentet inn.