Går fra mesteren til erkerivalen: – Dette er årets overgang i norsk håndball

André Lindboe forlater Elverum etter nesten ti år. Nå venter spill i ØIF Arendal.

FRA MESTER TIL ERKERIVAL: André Lindboe forlater Elverum etter ti sesonger. Nå skal han ikle seg trøyen til forrige sesongs motstander i sluttspillfinalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FRA MESTER TIL ERKERIVAL: André Lindboe forlater Elverum etter ti sesonger. Nå skal han ikle seg trøyen til forrige sesongs motstander i sluttspillfinalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

André Lindboe forlater Elverum nesten ti år. Nå venter spill i ØIF Arendal. Det bekreftet ØIF Arendal søndag.

Lindboe har skrevet toårig avtale ØIF Arendal, men Lindboe kan terminere kontrakten etter ett år dersom en utenlandsk klubb kommer på banen.

Nettopp Lindboe briljerte da Elverum knuste hans nye klubb ØIF Arendal i sluttspillfinalen tidligere i år.

Nå skal håndballspilleren med elleve titler og 1647 mål for Elverum spiller for rivalen.

Tar fighten

Sørlendingene hentet Lindboe etter at venstrekanten August Baskår Pedersen fikk lov til å fullføre sin overgang til den danske toppklubben Bjerringbro-Silkeborg.

– Jeg håper at jeg kan bidra med alt det jeg har lært i det som har vært Norges beste lag over en periode, sier Lindboe.

– Nå skal jeg være med ØIF Arendal for å ta opp «fighten» skikkelig, slik at det ikke trenger å være Elverum hvert år, fortsetter 30-åringen.

Han skal også jobbe som medieansvarlig for sørlendingene.

– Årets overgang

ØIF-trener Marinko Kurtovic sparer ikke på ordene etter at sørlendingene sikret seg ettertraktede Lindboe.

– Når det ble som det ble med August, så var dette en fantastisk løsning for oss. Dette er årets overgang i norsk håndball.

– Han er helt klart norsk håndballs beste venstrekant. Dessuten er han eliteseriens største profil. Han er en spiller som eget publikum elsker og motstanderen hater. Han kommer til å bli elsket, fortsetter Kurtovic om nyervervelsen.

(©NTB)