Spanjolene reddet Chelsea i ellevill femmålskamp: – En klassiker

Det så ut som det skulle ende med poengdeling mellom Arsenal og Chelsea, men så kom Chelseas venstreback til unnsetning.

Chelsea - Arsenal 3-2

En klassiker, utbrøt Jon Hartvig Børrestad i TV 2s Premier League-studio pausen.

Og det var ikke mangel på høydepunkter i London-derbyet mellom Chelsea og Arsenal.

Arsenal lå under 0-2 etter 20 minutter spilt, men greide på mesterlig vis å slå tilbake etter scoringer av Henrikh Mkhitaryan og Alex Iwobi.

Da det gjenstod ti minutter, så det ut som det skulle ende med poengdeling mellom de to gigantene, men så dukket en spanjol opp og avgjorde kampen for hjemmelaget.

Marcos Alonso, som hadde målgivende til Pedro i førsteomgangen, kom stormende på første stolpe og satte innlegget fra innbytter Eden Hazard Kontant i mål.

Scoringen løftet taket på Stanford Bridge i det som må beskrives som et fartsfylt derby mellom to angrepsvillige lag.

– Fantastisk fotballkamp. Det er to lag som har mye til felles, og viser en beundringsverdig angrepsvilje. Det er Chelsea som trekker det lengste strået til slutt, men denne kampen kunne gått begge veier, sa TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland etter kampen.

Dermed står Chelsea med full pott etter to serierunder, mens Unai Emery og Arsenal har fått en tung start på sin Premier League-karriere med to strake tap.

Se samendraget øverst

Mønsterangrep
Åtte minutter ut i kampen viste Chelsea angrepsfotball i verdensklasse. Marcos Alonso og Jorginho spilte vegg på venstresiden. Spanjolen kom stormende inn på banehalvdelen til Arsenal, løftet blikket, og fant Pedro inne i feltet med en perfekt pasning. Den tidligere Barcelona-vingen gjorde ingen feil og satte ballen kontrollert i nettet bak Petr Cech.

Chelsea styrte det meste på Stanford Bride det første kvarteret, men Arsenal spilte seg gradvis inn kampen.

Pierre-Emerick Aubameyang burde utlignet for Arsenal da han fra fem meter satte pasningen fra Hector Bellerin over åpent mål.

Unai Emery fikk en tung start som Arsenal-trener med 0-2-tap for Manchester City i seriåpningen, og etter 20 minutter gikk det fra vondt til verre for spanjolen.

Cesar Azpilicueta sendte en strøken bakromspasning til Alvaro Morata som hadde startet bak ryggen til Arensals midtstoppere. Den spanske angriperen lurte vekk Shkodran Mustafi og satte ballen iskaldt forbi Cech. Maurizio Sarri' menn var nådeløst effektive i starten av førsteomgangen, og så allerede ut til å ha festet grepet om seieren.

Kjempet seg tilbake
For det var ikke Arsenals dag framfor mål. Femten minutter før pause fikk Henrikh Mkhitaryan nesten en identisk mulighet som klubbkamerat Aubameyang blåste over mål tidligere i omgangen. Den tidligere Manchester United-spilleren greide heller ikke å presse ballen under tverrliggeren, og misbrukte sjansen til å gi «The Gunners» muligheten til å kjempe seg tilbake i kampen.

Men, da det første forsøket gikk himmelhøyt over mål, satt det andre klistret i nettet. Mkhitaryan lot seg ikke be to ganger og dunket til fra utsiden av sekstenmeteren. Ballen gikk via hånden til Chelsea-målvakt Kepa Arrizabalaga og i mål.

– Han nøler ikke et sekund. Det er instinktet som sier at han skal skyte. God avslutning fra Mkhitaryan, sa Hangeland.

Etter en begredelig åpning på kampen hadde Arsenal nå stilt inn siktet. Etter fine kombinasjoner utenfor boksen til vertene fant målscorer Mkhitaryan nigerianeren Alex Iwobi men et flott innlegg. Iwobi var sikker og satte inn utligningen for gjestene.

– Arsenal har virkelig spilt seg opp de siste 20 minuttene. De har rett og slett vært livsfarlig, sa Hangeland.

Tam andreomgang
​Hvis førsteomgangen var et fyrverkeri, ble andreomgangen en heller tam affære. Ingen av lagene greide å opprettholde tempoet fra de første 45 minuttene.

Kanté sto bak den største sjansen for vertene i andreomgangen. Franskmannen fikk avsluttet fra seksten meter, men Mustafi ofret liv og lemmer, og fikk blokkert avslutningen fra den ferske verdensmesteren.

Spansk matchvinner
​Hjemmelaget var det førende laget i andreomgangen, men de greide ikke bryte gjennom forsvarsmuren til Arsenal som virket langt mer solid enn den gjorde i førsteomgangen.

Kanté var igjen frampå femten minutter før slutt. Den lille franskmannen scoret med hode mot Huddersfield i åpningskampen, men da han fikk muligheten med hodet fra fem meter mot Arsenal, gikk forsøket like over mål.

Men da det gjenstod ni minutter kom Marcos Alonso til unnsetning og banket Chelsea i føringen. Spanjolen regisserte den første scoringen, og ble selv den store helten da han ble matchvinner på tampen av kampen mot Arsenal.

Arsenal var nære ved å utligne på overtid da Ramsey prøvde seg fra utkanten av sekstenmeteren, men ballen gikk i nettaket. Nærmere kom aldri Arsenal, og måtte innse at sesongens andre tap er et faktum.

Chelsea på sin side har fått en perfekt start på sesongen med to strake seire.

Slik startet lagene:

Chelsea: Kepa - Azpilicueta - Rüdiger - David Luiz - Alonso - Kanté - Jorginho - Barkley - Willian - Morata - Pedro.

Arsenals: Cech - Bellerin - Papastathopoulos - Mustafi - Monreal - Guendouzi - Xhaka - Mkhitaryan - Özil - Iwobi - Aubameyang.