Mol og Sørum én seier unna å vinne verdensseriefinalen

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum jakter sin fjerde strake turneringsseier. Lørdag vant de semifinalen i verdensseriefinalen i Tyskland.

FINALEKLARE: Anders Mol og Christian Sørum tok seg videre fra semifinalen. Foto: AP Photo/Ronald Zak

Se finalen direkte på TV 2 Sportskanalen og Sumo kl. 20.30!

Dagen før tapte nordmennene for første gang på 23 kamper, men resultatet fikk ingen praktisk betydning. Selv om tyske Julius Thole/Clemens Wickler hadde fordel av å ha hjemmepublikummet i ryggen, gikk Mol og Sørum seirende ut av en jevn duell i Hamburg-sanden.

Duoen vant semifinalen 2-1 (21-16, 16-21, 15-9). I første sett hadde de en stund et solid overtak, men forspranget smuldret nesten helt bort. På tampen av settet greide Mol og Sørum å få en ny luke.

Tøft

I det neste settet gikk Thole/Wickler rett opp i 2-0-ledelse. Tyskerne var i tet hele veien og utlignet til 1-1 i sett.

Nordmennene fikk heller ingen god start på det tredje settet, men jobbet seg tilbake fra 2-4 til 4-4. Etter en timeout rykket Mol og Sørum ifra og dro i land finaleplassen.

Finalen spilles senere lørdag. Der får Mol og Sørum polsk motstand, men det er ikke klart hvem av Piotr Kantor/Bartosz Losiak og Michal Bryl/Grzegorz Fiajalek de møter.

Stor premie

Vinneren av prestisjeturneringen får 150.000 dollar (nesten 1,3 millioner kroner). Det vil i så fall være den klart feteste seierssjekken for Mol og Sørum noensinne. Ved å ta seg til finalen har de allerede sikret seg 80.000 dollar.

Den siste tiden har Mol og Sørum vært i en egen klasse i sanden. De kom til verdensseriefinalen med tre strake turneringsseirer, deriblant EM, i ryggsekken.

De råsterke resultatene har også sendt nordmennene til topps på verdensrankingen. I løpet av kort tid er laget blitt et hett medaljehåp i Tokyo-OL om to år.