NYKOMMERE: Fra venstre: Starts Adeleke Akinyemi, Branns Daouda Bamba og Rosenborgs Djordje Denic. Foto: Montasje/brann.no/rbk.no/virsliga
NYKOMMERE: Fra venstre: Starts Adeleke Akinyemi, Branns Daouda Bamba og Rosenborgs Djordje Denic. Foto: Montasje/brann.no/rbk.no/virsliga

Dette er overgangsvinnerne:

Mathisen: – Brann skal kjempe om gull

Jesper Mathisen mener Lars Arne Nilsen blir for forsiktig når han kun snakker om medalje. TV 2-eksperten mener bergenserne er den store overgangsvinneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Brann-trener Lars Arne Nilsen snakker om at «Nå skal vi kjempe om medalje», det er jo ikke dét de skal kjempe om. Medalje tar de uansett. De skal kjempe om gull!

Det er den klare meldingen fra TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen etter onsdagens hektiske overgangsinnspurt i norsk fotball.

– Det som skjedde i går var et kraftig signal fra Lars Arne Nilsen, Rune Soltvedt (sportssjef jour. anm.) og resten av Brann-leiren; vi er klare for fight hele veien inn om gull!

– Viser det styrke det Brann gjør, eller er det litt panikk?

– Jeg synes det viser styrke. Det er ikke så lett å finne en spiss som du vet vil lever i Eliteserien. Bamba har fart og ferdigheter til å gjøre ting på egenhånd. Brann vet at de allerede har et veldig solid defensivt lag. Eggen Rismark inn også gjør at for eksempel Acosta kan brukes på midtbanen de kampene de trenger mer fysikk der. Så de signeringene Brann gjorde i går bærer ikke preg av panikk.

– Endelig forstod bergenserene at de kan vinne gull, sier sørlendingen.

Start med viktige signeringer
​Også Start brukte mye penger på overgangsvinduets siste dag.

– Starts nye superspiss Adeleke Akinyemi koster oppimot 10 millioner. Han landet på Kjevik lufthavn klokken 23.00 i går kveld også var det et race å få papirene i orden. Han blir spennende.

Få oversikt over alle «Deadline Day»-overgangene her.

– Han er veldig ung, men har bra fart og ferdigheter som gjør at han kan gjøre ting på egenhånd. Det trenger dette Start-laget. Han har vist at han er en bra og smart avslutter. For Start, som egentlig har manglet en spiss, er det en kjempesignering. En stor og viktig signering for et lag i nedrykkssumpa, sier TV 2-eksperten.

Torsdag ble det også kjent at Start også har hentet ghanesiske Ibrahim Mensah fra den slovakiske klubben NK Aluminij.

Molde får også godkjent
​Mathisen trekker også frem Molde som en klubb som har gjennomført et bra vindu, selv om det ikke ble noen signeringer på onsdag.

– Molde har også gjort et godt vindu. De klarte å beholde Braut Håland og fikk Magnus Wolff Eikrem hjem igjen. Han kommer til å bli en veldig viktig bidragsyter. De kan være med å kjempe om medalje, kanskje gull, men jeg tror først og fremst det vil stå mellom Brann og Rosenborg.

Mange ventet også på at Rosenborg skulle dra frem et storkjøp opp av hatten onsdag kveld, men det skjedde aldri.

– Rosenborg har ikke klart å forsterke seg noe særlig, men de har uansett et veldig sterkt kollektiv fra før. De har hentet inn to spillere som gir bedre bredde, sier Mathisen.

Tidligere i sommer hentet trønderne den tunisiske spissen Issam Jebali fra Elfsborg og den serbiske midtbanespilleren Djordje Denic fra FK Rad.