Marianne Vos (høyre i bildet) og resten av sykkelstjernene hadde god utsikt over Halden by. Foto: Odd Arne Hartvigsen
Marianne Vos (høyre i bildet) og resten av sykkelstjernene hadde god utsikt over Halden by. Foto: Odd Arne Hartvigsen

– Nesten uansett hvor man sykler i Norge, ser man noe vakkert

Sykkelstjernen Marianne Vos ser frem til å sykle Ladies Tour of Norway igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Ladies Tour of Norway på TV 2 og tv2sumo fredag kl. 16.30.

På fredag starter Ladies Tour of Norway, men allerede onsdag kveld møtte rytterne opp til et unikt møte med det som er endestasjonen på deres siste etappe, Fredriksten festning.

– Det er alltid spesielt å komme til Norge og til denne touren. Opplegget og organiseringen her er helt fantastisk, sier fjorårets vinner, Marianne Vos, til TV 2.

Og i år var opplegget mer storslått enn noen gang. Under en blå himmel, høyt oppe på Fredriksen festning møtte rytterne både hverandre, lagledere, arrangører og medier til alt fra middag til avfyring av kanoner fra festningsmuren.

Latter og øresus

Grunnen til den ekstra store stasen var i forbindelse med jubileet til kong Karl den tolvte. Guidene på festingen var kledd i drakter fra 1700-tallet og gjorde det de kunne for å autentisere begivenhetene.

– Dette har jeg aldri sett maken til, utbryter Marianne Vos.

GUIDE: - I Halden synger vi kun det fjerde verset av nasjonalsangen.
GUIDE: - I Halden synger vi kun det fjerde verset av nasjonalsangen. Foto: Odd Arne Hartvigsen

Det var flere av de utenlandske stjernene som både hevet øyenbryn og trakk på smilebåndet om hverandre gjennom hele turen. Den største reaksjonen kom dog ikke før kanonene ble avfyrt. Samtlige holdt seg for ørene etter det enorme smellet. Blandingen av latter og øresus spredde seg utover gressteppet på muren.

Dette så på mange måter ut til å være dagens høydepunkt for de fleste, men på fredag er det slutt på moroa, for da står rytterne på startstreken og alvoret er igang i Østfold.

I kjempeform

Marianne Vos er inne i nok en kjempesesong, og er for mange favoritt til å også vinne Ladies Tour of Norway, slik hun gjorde det i fjor.

– Jeg føler meg veldig bra. Jeg kommer fra et godt resultat i Sverige, beina kjennes bra og jeg tok med meg masse selvtillit derfra, sier nederlenderen.

– Jeg stoler veldig på laget mitt, men dette er et helt nytt ritt og alt kan skje. Jeg skal gjøre det jeg kan, og jeg tror vi skal gjøre det veldig bra, legger hun til.

Vos innrømmer at hun har en spesiell plass i hjertet sitt til nettopp touren i Norge.

– Det er selvfølgelig helt fantastisk natur her. Nesten uansett hvor man sykler i Norge, ser man noe vakkert, og det gir i hvert fall meg en ekstra giv på sykkelsetet, sier hun og legger til:

– Hvis vi ser oss rundt nå, så gleder jeg meg til å sykle opp her på festingen som en avsluttende del av rittet. Det blir spesielt.

Se Ladies Tour of Norway på TV 2 og tv2sumo fredag kl. 16.30.