BLIR RØD: Nils Arne Eggens barnebarn er klar for trøndernes gullrival. Foto: Montasje/NTB Scanpix/Brann.no
BLIR RØD: Nils Arne Eggens barnebarn er klar for trøndernes gullrival. Foto: Montasje/NTB Scanpix/Brann.no

Eggens barnebarn klar for Brann

Christian Eggen Rismark (27) har signert for Brann.

27 år gamle Christian Eggen Rismark er barnebarnet til Rosenborgs trenerlegende Nils Arne Eggen.

– Han har jo vært i Ranheim og hadde ambisjoner om å komme seg videre. Brann er et steg videre. Det kan ikke morfar legge seg opp i, sier Nils Arne Eggen til TV 2 Sporten etter overgangen.

Ranheim bekrefter på sine hjemmesider at er enighet mellom Ranheim og Brann om overgangen for stopperkjempen.

– Jeg gleder meg veldig
Trener Svein Maalen synes det er trist at spilleren forlater Ranheim.

– Christian har blitt gitt gode vekstvilkår og muligheter i Ranheim. Han har tatt alt med begge hender og hatt ei sterk utvikling. Fra 3.divisjon til Eliteserien på få år. En god historie. En ekte Ranheim-gutt hele bydelen er stolt av, en ekte Ranheim-gutt som når som helst er velkommen tilbake til klubben, forteller trener Svein Maalen om Eggen Rismark.

Hovedpersonen selv, Christian Eggen Rismark, gleder seg til å ikle seg den røde Brann-drakten.

– Jeg har hatt det bra i Ranheim, men det var et naturlig steg. Brann er en stor klubb i Norge og det er et enorm engasjement rundt klubben. Jeg kjenner til treneren og måten man spiller på. Det er ganske likt som i Ranheim, sier Branns nysignering til TV 2.

FORNØYD: Nils Arne Eggen er fornøyd med at barnebarnet gikk til Brann.
FORNØYD: Nils Arne Eggen er fornøyd med at barnebarnet gikk til Brann. Foto: Alley, Ned

– Håper fremdeles på Rosenborg-gull
Trenerlegenden Nils Arne Eggen medgir at han tidligere har snakket om karrierevalg med barnebarnet tidligere.

– Han har snakket med meg om det før. Hvis du har ambisjoner, da er det viktig å ta vare på de mulighetene man får, sier Nils Arne Eggen til TV 2.

Til tross for at barnebarnet nå kan bidra til at Brann tar gullet foran Rosenborg, håper Eggen fortsatt at Rosenborg kan kapre gullet.

– Jeg har vært i Rosenborg i 60 år, så jeg håper fortsatt på Rosenborg. Men han (Eggen Rismark) håper nok på Brann-gull nå, sier Eggen i en humoristisk tone.

Det bekrefter mannen som nå skal ta opp konkurransen med Bismar Acosta og Vito Wormgoor.

– Når man er trønder har man et hjerte for Rosenborg, men når jeg tar på meg Brann-trøyen, så tenker jeg ikke så mye på det, sier Eggen Rismark.

LAN: – Fått inn 4-3-3 med morsmelken
​Brann-trener Lars Arne Nilsen ser frem til at den 27-årige trønderen blir en del av hans mannskap. Og genene er det ingenting å si på.

– Han har fått inn 4-3-3 med morsmelken og sikkert diskutert med bestefaren. Han kan 4-3-3 til fingerspissene. Det så vi i Ranheim også. Han har styrt mye av spillet deres, sier Lars Arne Nilsen til TV 2.

– Han er veldig god offensivt og en kjempe spennende spiller, sier Brann-treneren.

– Mye talent i Norge
Nils Arne Eggen, som også har trent den ferske Brann-spilleren så sent som i 2015 for 3. divisjonsklubben Orkla, beskriver barnebarnet som allsidig forsvarsspiller.

– Han har en glimrende venstrefot og er god på hodet. Han både offensive og defensive ferdigheter. Men alt kan bli bedre, sier Eggen.

Tidenes RBK-trener har ingen betenkeligheter med at barnebarnet nå kan snyte klubben i hans hjerte for gullet.

– Jeg er Rosenborger, men jeg er veldig opptatt av norsk fotball. Jo flere gode norske lag, jo flere gode norske spillere bør vi få. Og det er mye talent i Norge.

– Aldri spilt med en dårligere firkantspiller
​Eggen Rismarks tidligere lagkamerat i Ranheim, Gjermund Åsen, ønsker kompisen lykke til i Bergen. Og det på humoristisk vis.

– For 10 år siden kom du på Strinda Vgs som en World of Warcraft-spiller. En som spilte data døgnet rundt, en som ikke hadde touch. Aldri spilt med en dårligere firkantspiller. Men du tok fart via 3. div., 2. div., Obos og nå Eliteserien. Gratulerer så mye! Velfortjent, skriver Åsen på Twitter.

Det fikk Rismark Eggen til å trekke på smilebåndet.

– Jeg må flire av det. Det høres ut som Gjermund. Jeg hadde egentlig sluttet med spillingen, det var ikke så forenlig med idretten. Det blir artig å slå han i år, sier trønderen med et smil.

Hentet svensk forsvarer
​Onsdag ettermiddag bekreftet også Brann kjøpet av svenske Jesper Löfgren fra Mjällby. Men som TV 2 kunne erfare tidligere onsdag blir ikke forsvareren spilleklar før 1. januar.

BLIR BRANN-SPILLER FRA NYTTÅR: Jesper Löfgren blir Brann-spiller. Foto: brann.no
BLIR BRANN-SPILLER FRA NYTTÅR: Jesper Löfgren blir Brann-spiller. Foto: brann.no

– Det føles kjempebra. Klubben min i Sverige vil at jeg skal være med på å spille laget opp i Superettan. Da mente klubbene at dette ble den beste løsningen, forteller Löfgren til TV 2.

Den 21-årige forsvareren har store ambisjoner for tiden i Brann.

– Jeg fikk et godt inntrykk av Brann. Jeg vil hjelpe Brann til å vinne ligaen og å gjøre det bra i Europa.

Svensken sier følgende om seg selv som fotballspiller:

– Jeg er bra med ballen og har en god pasningsfot. Jeg er en god duellspiller og god på hodet.