STORKJØP: Chelseas Kepa Arrizabalaga var en av spillerne som ble handlet inn på tampen av overgangsvinduet. Foto: REUTERS/Andrew Yates
STORKJØP: Chelseas Kepa Arrizabalaga var en av spillerne som ble handlet inn på tampen av overgangsvinduet. Foto: REUTERS/Andrew Yates

– Kan bli endret etter kun én sesong

I sommer stengte overgangsvinduet i Premier League samme dag som seriestarten. Det kan bli med den ene sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere har overgangsvinduene i de store europeiske ligaene stengt på omtrent samme tid. I år valgte Premier League å stenge vinduet vesentlig tidligere enn sine rivaler.

Nå hevder Mirror at det kan bli endret allerede til neste sesong.

Flere klubber skal være misfornøyd med den tidlige stengingen, og de mener at medfører en stor ulempe for de engelske klubbene.

Selv om vinduet i England nå er stengt, kan fortsatt klubber fra Spania, Frankrike og Tyskland fortsatt kjøpe spillere fra Premier League.

Det betyr at for eksempel Paul Pogba kan komme til å forlate Manchester United, og uten at klubben har mulighet til å hente inn en erstatter.

– Paul Pogba-sagaen kan svirre frem mot 1. september. Men sånn ville det vært uansett, selv om man tidligere hadde mulighet til å hente en erstatter. Jeg tror likevel det er en slags stilltiende aksept fra agenter, klubber og spillere om at har du ikke dratt innen deadline day, så kommer du ikke til å bli solgt. Jeg tror det har fungert ganske greit dette overgangsvinduet, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

PL-sjefene skal diskutere problemstillingen på et møte i neste måned. Men det må være en klubb som må foreslå en endring til det gamle systemet for at det skal kunne skje.

Om et forslag blir fremmet, vil man trenge at 14 av klubbene stemmer for forslaget.

Da Premier League-klubbene stemte for endringen i fjor, var det kun Manchester United, Manchester City, Swansea, Crystal Palace og Watford som stemte mot. Burnley stemte blankt.

Grunnen til at endringen ble innført denne sommeren var at flere klubber og managere klaget på at starten av sesongen ble kaotisk, ettersom flere overganger ble gjort etter at sesongen var i gang.

– Det er en vanskelig problemstilling. Mange har ikke kunnet leve med sånn det har vært tidligere. Man starter sesongen med spillere som kanskje møter sin nye potensielle arbeidsgiver i starten. Det skjedde for eksempel med Alex Oxlade-Chamberlain i fjor, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.