KLAR FOR BRANN: Daouda Karamoko Bamba har signert en kontrakt ut 2021.
KLAR FOR BRANN: Daouda Karamoko Bamba har signert en kontrakt ut 2021. Foto: Brann.no

Bamba klar for Brann

Brann ligger ikke på latsiden før overgangsvinduet stenger.

Det er hektisk aktivitet på Brann Stadion før overgangsvinduet stenger ved midnatt onsdag.

Svenske Jesper Löfgren, Ranheims Christian Eggen Rismark og Kristiansund-spiss Daouda Bamba har alle blitt Brann-spillere.

Ranheim-stopperen ble bekreftet tidligere onsdag, og Jesper Löfgren fulgte like etter.

Onsdag morgen meldte BT at Brann og Kristiansund er enige om en overgangssum som skal være mellom åtte og ni millioner kroner for Bamba.

En stor fordel for Brann er at Bamba ikke vil ta en plass på klubbens allerede fulle utenlandskvote. Spissen fra Elfenbenskysten regnes som norskutviklet ettersom han har spilt i Norge siden tenårene.

– Nå er jeg bare glad. Jeg gleder meg til å møte treneren og mine nye lagkamerater i morgen. Jeg kan ikke vente, sier Bamba til Brann.no.

Ivorianeren har store ambisjoner.

– Da Brann kom på banen visste jeg at et steg hit kunne gi meg et løft som spiller. Dette er en klubb som kjemper om å vinne noe, og det vil jeg være med på, sier Bamba.

– Her finnes en mulighet til å kjempe om titler i Norge og spille europacup i årene som kommer, tror han.

Onsdag kl. 10.40 landet en smilende Bamba på Flesland, og siden har det gått slag i slag.

– Jeg er veldig glad for å være her. Folk har sagt mye bra om byen. Det er den beste klubben i Norge. Men det er ikke så mye jeg kan si nå. Alle i Norge vil være en Brann-spiller, sier Bamba til TV 2 og et samlet pressekorps på Flesland.

– Vi får se hva som skjer i løpet av dagen, fortalte Bamba, som forlot flyplassen sammen med sine representanter.

Tidligere i sommervinduet har Brann også hentet Ruben Yttergård Jenssen. Sivert Heltne Nilsen og Jonas Grønner har forlatt bergenserne i sommer. Tirsdag ble både Thomas Grøgaard og Håkon Opdal signert. Sistnevnte slutter seg ikke til Brann før nyttår. Det samme gjelder for Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg.

– Dette er ikke penger ut av vinduet
​TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener at Brann styrker sine gullsjanser vesentlig om onsdagens overganger går i boks.

– Bamba ser ut til å være en dyr signering, men en god signering. Han er kun 23 år, det vil si at han har stort videresalgspotensial. Dette er ikke penger ut av vinduet. Brann styrker sine sjanser i gullkampen, så det blir kult.

Den ivorianske spissen har scoret syv ligamål for Kristiansund denne sesongen.

– Jeg har etterlyst slike signeringer fra Brann i dette vinduet. Hvorfor ikke forsterke seg når man kjemper om gull? Det er ikke ofte man er i en sånn situasjon.

Steffen Lie Skålevik har fått nærmest ubegrenset tillit på spissplassen for Brann så langt i år. Nå blir bredden i stallen bedre.

– Bamba har vist at han kan score mål i Norge. Han har imponert for Kristiansund, og han har ennå bedre muligheter til å score flere mål i Brann. Han har et annet format enn Skålevik. Det blir skummelt å møte Brann nå.

Mathisen mener likevel at Brann fortsatt vil ha bruk for Skålevik, som er Branns toppscorer med syv mål så langt i år.

– Skålevik har fortsatt ferdigheter som Brann vil ha ha nytte av, men nå er dekningen bedre. Branns konkurrenter har god bredde i stallen, og nå begynner Brann også å få det.