STÅR OVER: Mark Cavendish blir likevel ikke friskmeldt til Arctic Race.
STÅR OVER: Mark Cavendish blir likevel ikke friskmeldt til Arctic Race. Foto: Stephane Mahe

Cavendish må stå over Arctic Race

Men det står en rekke profiler på startstreken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mark Cavendish skulle egentlig syklet TV 2-sendte Arctic Race, men spurtstjernens lag melder nå at han ikke blir klar til rittet.

– Mark Cavendish vil ikke delta da han fortsetter sin rekonvalesens, som gjorde at han også ble rådet til å stå over Europamesterskapet i Glasgow. En oppdatering om Marks retur vil bli gitt når tiden er inne, skriver Dimension Data på sine nettsider.

I en pressemelding fra rittarrangøren mandag ble det bekreftet at mannen med 30. etappeseieren i Tour de France skulle delta, men kontrabeskjeden kom altså bare én dag senere.

– Synd, det hadde vært kult å kjøre rundt med Cav i Norge, sier Dimension Data-sportsdirektør Gino Van Oudenhove.

Bernie Eisel, Connor Swift, Jacques Janse van Rensburg, Kent Main og Mekseb Debesay blir Dimension Datas representanter i rittet.

Sterkt felt

Fjorårsvinner Dylan Teuns stiller ikke for BMC, men laget stiller med et sterkt mannskap og vil forsøke å hjelpe sterke Damiano Caruso til sammenlagtseier. Med seg på laget har har han ryttere som Alberto Bettiol, Nicolas Roche, Michael Schär og Danilo Wyss.

Han får sterk konkurranse fra et sterk Astana-lag, med blant annet Jakob Fuglsang, Tanel Kangert og Jesper Hansen.

Fransk Tour-helt kommer

Team Fortuneo Samsic kommer med Warren Barguil, som vant to etapper og klatretrøyen i fjorårets Tour de France, og Sindre Lunke er blant franskmannens hjelpere.

Wanty Groupe Gobert stiller med Odd Christian Eiking og svært lovende Guillaume Martin, så det er sterkt felt som skal kjempe om heder og ærer i nord.

Arctic Race begynner torsdag, med en 184 kilometer lang etappe fra Vadsø til Kirkenes. Fredag sykles det 195 kilometer fra Tana til Kjøllefjord, mens lørdagens 194 kilometer lange etappe går fra Honningsvåg til Hammerfest.

Rittet avsluttes med en 145,5 kilometer lang etappe fra Kvalsund til Alta.