Tygget sigarettsneiper på sidelinjen: – Det er avskyelig

Røykeforbudet på engelske fotballarenaer driver Chelsea-manager Maurizio Sarri til å tygge sigarettsneiper.

Se Chelsea-Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag 18.30

Chelsea fikk en perfekt start på sesongen med 3-0-seier borte mot Huddersfield forrige helg.

Se hva Sarri sa etter kampen i videovinduet øverst.

Kampen var også italienske Maurizio Sarris første på sidelinjen i Premier League. Som alltid ulastelig antrukket i en altfor stor T-skjorte, joggebukse og joggesko.

Og den eksentriske 59-åringen gjorde seg bemerket.

– Han bør vurdere snus

I Serie A har det vært et vanlig syn å se Sarri lidenskapelig fyre opp en sigarett eller to på sidelinjen, men i Premier League setter den britiske røykeloven en effektiv stopper for det.

KJEDERØYKER: Slik har man blitt vant til å se Sarri på sidelinjen i Italia.
KJEDERØYKER: Slik har man blitt vant til å se Sarri på sidelinjen i Italia. Foto: Carlo Hermann

Den kjederøykende italieneren har derfor visstnok fått sitt eget område på Stamford Bridge hvor han kan røyke sine sigaretter på kampdag. Men på bortebane – og på sidelinjen – er Sarri nødt til å føye seg etter loven.

For en som visstnok røyker opp til 80 sigaretter om dagen – fire eller fem i timen – vil det alltid være et problem. Mot Huddersfield løste den tidligere Napoli-treneren det problemet på ytterst iøynefallende vis.

59-åringen sto nemlig på sidelinjen og tygget på sigarettsneiper.

Det fikk mye oppmerksomhet i britiske medier etter kampen.

– Jeg har aldri gjort det i hele mitt liv, og har aldri hørt om at noen andre har gjort det heller. Det er avskyelig, sier Barry Glendenning på The Guardians podkast The Football Weekly.

– Han må jo røyke dem, legge dem til side, og så tygge det på kampdag. Jeg kan ikke komme på en annen forklaring, sier en hoderystende Glendenning.

– Skandinavere bruker jo snus, kanskje han bør vurdere det i stedet? sier programleder Max Rushden.

Fotballstadioner i England har vært røykfrie siden 2007, men ettersom Sarri klarte å holde seg fra å fyre opp noen av sigarettene, vil han ikke få noen straff.

Kontroversiell

Sarri er i det hele tatt et usedvanlig syn i toppfotballen, og har en ganske kort karriere som manager på øverste nivå.

I starten av 30-årene kombinerte han en bankjobb med å trene amatørlag. Først i begynnelsen av 40-årene, da han hadde klart å lede den lille klubben Sansovino til fjerde nivå i Italia, bestemte han seg for å satse som manager.

– Jeg forstod at så lenge jeg var dedikert, kunne jeg bli mye bedre. Det var ikke lett, men familien støttet meg, sier Sarri, ifølge Reuters.

Han er også svært kontroversiell.

Samtidig som han er blitt fullrost for sine kvaliteter som manager, er han blitt anklaget for å opptre både homofobisk og kvinnediskriminerende.

I sin siste sesong som Empoli-sjef, fikk han en bot på i underkant av 50 000 kroner for «ufine gester» mot supportere. Etter kampen unnslapp han bot til tross for homofobiske uttalelser, skriver The Guardian.

– Fotball er blitt en sport for homser, sa Sarri blant annet, ifølge den britiske avisen.

Som Napoli-sjef fikk han nye anklager mot seg etter en cupkamp. Daværende Inter-manager Roberto Mancini stemplet ham som en rasist.​

– Sarri kalte meg en homse. Jeg ville vært stolt av å være det om han er det som regnes for å være en mann, tordnet Mancini.