BETENKT: Ronny Deila får det ikke til å stemme som VIF-trener.
BETENKT: Ronny Deila får det ikke til å stemme som VIF-trener. Foto: Hagen, Fredrik

Nytt tap for Vålerenga

Vålerenga har nå gått seks Eliteserie-kamper uten seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund-Vålerenga 1-0

Til tross for en god førsteomgang, endte det med tap for Vålerenga i Haugesund. Ronny Deilas menn har tre tap på de fem siste kampen, og har gått seks strake Eliteserie-kamper uten seier.

Sist seier i serien kom i derbyet mot Lillestrøm 26. mai. Dermed forblir Oslo-laget plantet på nedre halvdel.

– Det er ordentlig vondt ikke å få med seg noe i dag. Samtidig drar vi hjem med hodet høyere hevet enn vi gjorde mot Molde sist, da det så ut som om vi ikke hadde trent, sier Ronny Deila til MAX.

– Vi hadde en bra steam i mai, og etter det har det vært ordentlig opp og ned. Og mest ned. Vi er veldig misfornøyd og skuffet over utviklingen på sesongen. Men vi skal fortsatt jobbe steinhardt for å bli topp seks, sier VIF-treneren.

Haugesund gikk på sin side forbi Molde og opp på tredjeplass på tabellen, kun fire poeng bak Brann på tabelltopp.

Takket være Alexander Stølås' scoring i begynnelsen av andreomgang, vant Eirik Hornelands menn på det som må karakteriseres som en dårlig dag.

– Jeg synes vi var pissedårlige i dag. Vi er ikke i nærheten av noen ting, og Vålerenga hadde fortjent å vinne denne kampen. Det var litt juniorlag, sa Horneland til samme kanal etter kampen.

Vålerenga var best

Det var en fartsfylt førsteomgang på Haugesund stadion.

Vålerenga startet bra og bød Haugesund-forsvaret på problemer de første 25 minuttene.

Etter 22 minutter headet Peter Godly Michael mot mål, men Fredrik Pallesen Knudsen fikk med nød og neppe klarert ballen bort fra streken.

Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit måtte også i aksjon ved flere anledninger.

Matthew fikk en ny sjanse etter at headingen hans ble blokkert etter et hjørnespark, men fra én meters hold klinket kun spissen ballen i en liggende Bråtveit.

VIF var i det hele tatt svært farlige på dødballer i den første omgangen, og Haugesund var heldige som kunne gå til pause med 0-0.

Haugesund tok ledelsen

Men etter 55 minutter var det hjemmelaget som kunne juble. David Akintola spilte fram Alexander Stølås og backen med det dødelige venstrebeinet hamret ballen ned i hjørnet bak en utspilt Adam Larsen Kwarasey.

Vålerenga dominerte tidvis banespillet, men skapte på langt nær like mange sjanser nå som i førsteomgang.

Fem minutter før slutt ropte bortelaget på straffe da Bård Finne gikk i bakken etter en duell med en Haugesund-forsvarer. Dommer Kai Erik Steen mente imidlertid at det ikke var en forseelse.

Haugesund ble svært baktunge på slutten av kampen, og lot VIF styre kampen. VIF kom til en enorm sjanse etter hjørnespark sekunder før slutt, men Haugesund slapp med skrekken. De kunne dermed juble for en noe ufortjent seier.