TANNTRØBBEL: Johannes Høsflot Klæbo må operere.
TANNTRØBBEL: Johannes Høsflot Klæbo må operere. Foto: Alley, Ned

Klæbo må operere: – Utrolig kjedelig

En visdomstann skaper trøbbel for langrennsstjernen.

Trysil/Bergen (TV 2): Med en trøblete visdomstann har Johannes Høsflot Klæbo fått oppklart sin lave energi da han reiste hjem mot slutten av sprintsamlingen i Steinkjer.

Han må nå operere tannen, og blir dermed høyst sannsynlig ikke klar for start i Toppidrettsveka torsdag i Aure denne uka.

– Dette er utrolig kjedelig, sier Johannes Klæbo i en pressemelding.

– Må være litt kynisk

Langrennsstjernen satser på at han snart er tilbake.

– Kroppen har vært uggen noen dager, jeg kjenner at allmenntilstanden har vært litt under pari. Jeg har heldigvis funnet ut hva det er for noe, og det er godt. Nå skal jeg bare komme meg hjem å få fjernet den tannen fortest mulig. Forhåpentligvis tar det ikke så lang tid, så jeg er fort tilbake, sier Klæbo til TV 2.

Klæbo gikk heller ikke rulleskirennet i Trysil mandag kveld, men fikk i stedet prøve seg som speaker.

– Det er utrolig kjipt å stå her og se på rulleskirenn og ikke være med å gå selv. Det er kort, og hadde sikkert gått fint, men man tør ikke ta noen sjanser på denne tiden av året. Da må man bare være litt kynisk, men det er artig å være med å prøve seg som speaker. Det er lærdom i det også, smiler Klæbo.

Og bortsett fra tanntrøbbelet den siste tiden, melder langrennsstjernen at sommeren har vært produktiv.

– Kroppen ellers har vært veldig bra, jeg føler jeg har gjort en god jobb i sommer og har vært i rute. Det er kjipt at man får en downperiode, men man får gjerne en downperiode før sesongen kommer og da er det like greit at den kommer nå. Man får bare ta det som det er, prøve å gjøre det beste ut av det og så skal jeg prøve å komme meg skikkelig trening igjen og forhåpentligvis konkurrere om ikke så altfor lenge. Når vinteren kommer skal jeg i alle fall være der, sier Klæbo.

Godt Northug-nytt

Niklas Dyrhaug og Emil Iversen får heller ikke mulighet til å vise seg frem under Toppidrettsveka da de ikke er fullt restituert etter henholdsvis muskelstrekk og luftveisinfeksjon.

Også Petter Northug har slitt den siste tiden, men etter å ha stått over Blinkfestivalen kom det gledelige nyheter søndag.

– Det har skjedd positive ting med kroppen til Petter Northug de siste dagene, sa landslagstrener Arild Monsen i en pressemelding fra Skiforbundet.

Men Northug deltar heller ikke i Toppidrettsveka. Han dropper også en planlagt høydesamling i august. I stedet følger han to samlinger med sprintlandslaget i lavlandet i august og september.

Disse eliteløperne går Toppidrettsveka:
Heidi Weng
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Kathrine Harsem
Mari Eide
​Tiril Udnes Weng
Simen Hegstad Krüger
Hans Christer Holund
Didrik Tønseth
Sondre Turvoll Fossli
Sindre Bjørnestad Skar