BLODSLIT I BERLIN: Sondre Nordstad Moen under herrenes maraton under EM i Berlin.
BLODSLIT I BERLIN: Sondre Nordstad Moen under herrenes maraton under EM i Berlin. Foto: Hagen, Fredrik

nordstad moen måtte bryte EM:

– Dette er som jogging, men jeg klarer ikke å løpe fortere

Begge nordmennene stod av EM-maratonen i Berlin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sondre Nordstad Moen (27) har europarekorden på maraton og var på papiret en av favorittene til EM-gullet, men skadeplagene han har slitt med den siste tiden ble for store under søndagens kraftprøve i Berlin.

Tydelig preget av lyskeskaden (idrettsbrokk) som har rammet ham, klarte ikke Moen å følge tetgruppen når tempoet ble satt opp. Flere ganger var han bort til kameramannen for å levere noen ord.

– Dette er som jogging, men jeg klarer ikke å løpe fortere, sa nordmannen forholdsvis uanstrengt til kameramannen på spørsmål om han hadde problem med beina.

Halvannen time ut i løpet ble smertene for store, og Moen måtte bryte ved den ene drikkestasjonen.

– Jeg løper med vondt fra første meter. Du blir så anspent i hele kroppen. Pusten var overraskende bra. Det er lav fart sammenlignet med det jeg løp på mitt beste i fjor, sier Moen til TV 2.

– Da jeg løp ut på tredjerunden, løp jeg forbi foreldrene mine. Jeg tenkte at det er kjedelig å bryte når de drar ned hit og ser på meg. De har visst om det i lang tid, men…

Den enden på visen hadde Moen spådd på forhånd.

– Jeg har hatt så vondt at jeg ikke har klart å slippe foten opp fra clutchen når jeg kjører bil. Jeg skal ta en pause nå på tre-fire uker, sa Moen til TV 2 før start.

Nå blir han altså tvunget til å sitte litt mer i ro for å lege skadene.

– Det ble snakket om medalje på forhånd. Det viktigste er å få han med i det lange løpet videre. Da er ikke dette så viktig, sier sportssjef Håvard Tjørhom til TV 2.

Bryte gjorde også den andre nordmannen som stilte til start, Weldu Negash Gebretsadik.

– Jeg følte meg veldig bra, men etter 22 kilometer fikk jeg enorme smerter i låret som gjorde det umulig å fortsette. Nå er jeg bare veldig lei meg og sint, sa Negash Gebretsadik som ble EM-klar like før fristen.

Gullet gikk til belgiske Koen Naet. Tadesse Abraham (Sveits) tok sølv foran italieneren Yassine ​Rachik.