– Han skal få et glass varm melk, så er det rett i seng

Jakob Ingebrigtsen ble tidenes yngste europamester på 1500 meter. Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen varsler en bedagelig feiring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han skal få et glass varm melk, så er det rett i seng, sier Gjert til TV 2.

I morgen venter det nemlig finale på 5000 meter for tenåringssensasjonen.

Der mener faren det venter nye vinnersjanser.

– Jeg tror han er like overrasket som meg, akkurat som han var i Monaco, sier Gjert, og sikter til da Jakob satte ny personlig rekord i juli.

– Jakob er ekstrem, altså. Han kan vinne i morgen òg. det er jo det som er så gale, fortsetter han.

– Løper som en voksen mann

Henrik Ingebrigtsen måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen, men fullroser lillebroren etter gullbragden.

– Det er helt sykt. Han løper som en voksen mann. På mange måter er han også voksen, for han har holdt på med dette veldig lenge. Han gjør et utrolig smart løp og har en vanvittig bra «finish», roser Henrik overfor TV 2.

På de to plassene bak seg hadde Jakob langt mer erfarne Marcin Lewandowski og Jake Wightman. Henrik hyller Jakob for måten han klarte å holde ledelsen fra 700 meter og inn.

– Det er vanskelig å ligge i et slikt felt i første mesterskap. Han holder roen og vet akkurat hvor mye han skal kjøre på. Det holder akkurat – hadde det vært 50 meter lengre, hadde han vært helt ferdig. Han er utrolig flink til å porsjonere ut kreftene. Det er bare til å ta av seg hatten, konstaterer den eldste broren.

– Ekstrem prestasjon

Forhåndsfavoritt Filip hadde en tung dag og endte på tolvteplass. Selv om han var langt nede etter løpet, ga også han ros til den nybakte europamesteren.

– Jakob løper på en måte som er bra for ham med jevn fartsøkning uten å komme med rykk. Det er en ekstrem prestasjon å ta en europamestertittel, påpeker Filip.

– Jeg er skuffet, men jeg er veldig stolt over det Jakob gjør. Og Henrik som er der hvert år. Det er tilfeldigheter at han ikke tar sin fjerde medalje, følger han opp.

I sosiale medier renner gratulasjonene og hyllesten inn: