Kunstscoring sikret viktig Sandefjord-seier

Sandefjord tok sesongens første hjemmeseier og tre sårt tiltrengte poeng i 1-0-seieren mot Tromsø i Eliteserien fredag. William Kurtovic ble matchvinner.

Se drømmetreffet til William Kurtovic i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Det var en jevn og lite velspilt batalje tilskuerne fikk se i Sandefjord. Begge lag hadde sjanser til å avgjøre i sin favør, men det var kun Kurtovic som evnet å sette ballen i mål.

Midtbanespilleren banket til på hel volley etter 55 minutter, og det var lite TIL-keeper Gudmund Kongshavn kunne gjøre med forsøket.

Seieren er Sandefjords andre for sesongen. De tre poengene betyr at Vestfold-laget nærmer seg Start og Stabæk på 14.- og 15.-plass. Tromsø kunne fått heng i medaljekampen, men taper terreng etter fredagens tap.

Få sjanser

Sandefjord la seg lavt og tillot få sjanser mot målet til Eirik Holmen Johansen. Etter halvtimen var det tabelljumboen som skulle skape kampens første mulighet. Stian Ringstad avanserte i banen, før han spilte fri Pau Morer. Spanjolen avsluttet fra skrått hold, men Gudmund Kongshavn vartet opp med en fin redning.

Samme mann fikk en gyllen mulighet bare fire minutter senere, men også denne gangen gikk Kongshavn seirende ut av duellen. Skuddet fra Morer gikk rett på den reaksjonssterke keeperen.

Med drøye fem minutter til pause fikk Runar Espejord bortelagets første skikkelig sjanse. Gjermund Åsen hentet opp en ball ved dødlinja, før han la inn foran mål til Espejord i full fart. Spissen fikk satt tåen på ballen, men forsøket gikk noen centimeter utenfor stolpen til Holmen Johansen.

Drømmescoring

Snaue ti minutter ut i den andre omgangen tok det virkelig fyr i Sandefjord. William Kurtovic spilte fri Morer på venstrekanten. Den lille spanjolen tok ned ballen, før han slo en perfekt chipp til nevnte Kurtovic på 16-17 meter. Unggutten banket til på hel volley og styrte ballen perfekt i det lengste krysset til Kongshavn.

Etter timen spilt fikk Espejord sin andre store sjanse i kampen. 22-åringen tok ned en lang ball og fintet samtidig bort Marc Vales på elegant vis, men avslutningen gikk rett på en utrusende Holmen Johansen.

Tolv minutter før slutt vartet Sandefjord-keeperen opp med en dobbeltredning. Returen på Espejords skudd havnet i beina på Magnus Andersen som bare skulle bredside ballen i mål, men den to meter lange keeperen var lynraskt nede og avverget scoring.

Innbytter Ole Breistøl burde avgjort kampen med fem minutter igjen, men unggutten sviktet i avslutningsforsøket. Det gjorde ingenting for Sandefjord som tar seg opp på ti poeng.