Reddet Molde på overtid

Molde har alt å spille for etter 0-0-kampen borte mot skotske Hibernian i europaligakvalifiseringen. Andreas Linde gjorde en kjemperedning på overtid.

REDDET: Andreas Linde vartet opp med en kjemperedning på overtid. Foto: Carina Johansen

Hibernian – Molde 0-0

Fire minutter ut i tilleggstiden holdt det på å gå galt for MFK. Vertenes innbytter Emerson Hyndman avsluttet godt fra 16 meter, men Linde rakk å kaste seg ned å fikk ballen unna sitt venstre hjørne.

Det var hjemmelaget som kom klart best i gang på Easter Road. Etter snaut ti minutter knallet Stephen Mallan til med et skikkelig skremmeskudd. Fra distanse sendte han en kanon i tverrliggeren.

Utover i førsteomgangen fikk Molde holde mer på ballen. Etter 20 minutter var det gode tendenser da Kristoffer Haugen spilte videre til Petter Strand, som prøvde å finne Magnus Wolff Eikrem inne i Hibernian-boksen. Til slutt havnet ballen i keeperhanskene til Ross Laidlaw.

Reddet mesterlig

Det var en jevnspilt kamp i Edinburgh og det flommet ikke over av målsjanser.

Etter en time spilt hadde vertene et visst trykk på Molde. Først fikk Martin Boyle en tå på en god pasning fra Vykintas Slivka, men ballen snek seg til side for MFK-buret.

Like etter reddet Andreas Linde mesterlig da han nektet David Gray å stange inn et hjørnespark. Heading hadde en god retning mot mål.

Zenit-smell

Det hele ebbet til slutt ut i 0-0. Spenningen lever dermed for fullt før returoppgjøret i Molde neste uke.

Tidligere på kvelden gikk for øvrig Zenit St. Petersburg på en kjempesmell og tapte hele 0-4 borte mot Dinamo Minsk. Vinneren over to kamper vil være Moldes siste hinder i europaligakvalifiseringen om Ole Gunnar Solskjær klarer å danke ut Hibernian.

De fleste hadde trodd Zenit skulle ta seg videre, men det russiske storlaget er i alvorlige trøbbel etter marerittkvelden i Hviterussland.