MOTSTRØMS: Mauricio Pochettino vil kun se kjente fjes på treningsfeltet i tiden fremover.
MOTSTRØMS: Mauricio Pochettino vil kun se kjente fjes på treningsfeltet i tiden fremover. Foto: Jules Ameel

Spurs skapte Premier League-historie: – Det er forfriskende

Tottenham gikk mot strømmen og kjøpte ikke en eneste spiller under sommerens overgangsvindu.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-fansen ventet og ventet og ventet, men da overgangsvinduet stengte torsdag klokken 18.00 norsk tid, ble det klart at Tottenham og Mauricio Pochettino ikke hadde signert en eneste ny spiller i løpet av sommeren.

Det har aldri skjedd før.

Ikke siden den nåværende ordningen ble innført i 2003, har en Premier League-klubb latt være å kjøpe en eneste spiller under sommervinduet, skriver Daily Mail.

Før 2003 kunne klubben kjøpe og selge spillere frem til 31. mars. Et sommer- og vintervindu ble så lansert og praksisen har blitt fulgt siden.

Independent​ skriver at Tottenham faktisk var den eneste klubben i Europas fem største ligaer til ikke å hente en eneste spiller i sommer.

Det var i det hele tatt bemerkelsverdig stille rundt klubben fra Nord-London gjennom hele sommeren. En stund virket det som om Aston Villas Jack Grealish var på vei inn stadionportene på nye Tottenham Hotspur Stadium, men Aston Villas nye eiere tviholdt på sin unge ledestjerne.

– Av og til må man gjøre ting litt annerledes

Mens klubber som Liverpool, Everton og Fulham forsterket seg på flere fronter, lot Tottenhams styreleder Daniel Levy sjekkheftet ligge uåpnet hele sommeren gjennom.

Manager Mauricio Pochettino har forståelse for at fansen reagerer. Han maner likevel til forståelse.

– Det er selvfølgelig vanskelig å forstå for folk at Tottenham ikke signerer eller selger en spiller, men av og til må man gjøre ting litt annerledes. Hvis vi er fornøyd med stallen, og ikke kan forsterke den, så er det av og til bedre å holde stallen samlet, sier argentineren på en pressekonferanse torsdag.

Den manglende kjøpekraften er likevel i skarp kontrast til det Pochettino uttalte i desember i fjor. Da mente argentineren at Tottenham måtte lære av tidligere feil og få unna sommerhandelen tidlig. Han oppfordret klubben til å være «modige og ta sjanser». Få trodde den gang at Tottenham dermed skulle ende opp uten noen signeringer 9. august.

– Det er forfriskende

TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt mener likevel ikke at det er grunn for Tottenham-fansen til å svartmale situasjonen.

– Jeg har latt meg overbevise av Pochettino. Hvis han virkelig følte at han trengte en ny midtbanespiller, så tror jeg at han hadde gått til Levy og så hadde han fått det, tror jeg. Det er ganske uvanlig, men her sitter det altså en manager og tenker at vi har de vi har, og de skal vi prøve å utvikle. Det er et eller annet sympatisk og forfriskende med det. Jeg har veldig tro på det. De har en gjeng som har spilt sammen lenge, og det er fortsatt mulighet for utvikling, de er såpass unge.

– Men det er ikke lett når man ser hvor mye penger for eksempel Liverpool bruker. Men Tottenham kommer til å være et godt lag denne sesongen.

Ingen spillere ut heller

Den gode nyheten for Tottenham-fansen er selvsagt den at ingen av lagets stjerner har forlatt klubben. Mauricio Pochettino og Harry Kane signerte nye kontrakter i vår, og dementerte dermed effektivt alle potensielle overgangsrykter. De to belgierene Toby Alderweireld og Moussa Dembélé var to spillerne som lenge virket å være på vei bort, men enn så lenge er begge Spurs-spillere.

​Overgangsvinduet stenger imidlertid tidligere i Premier League enn de andre store ligaene i Europa. Dermed er det forsatt sjanse for at spillere kan forsvinne ut.

Det virker lite trolig at Tottenham vil selge noen av sine største stjerner uten mulighet for å forsterke, men fansen vil nok likevel trekke et lettelsens sukk 31. august når overgangsvinduet stenger også i Europa.