KYSSET LOGOEN: At Thibaut Courtois kysset logoen nærmest før han har kommet i gang, ble sett på som provoserende overfor hans tidligere arbeidsgiver, Atlético Madrid.
KYSSET LOGOEN: At Thibaut Courtois kysset logoen nærmest før han har kommet i gang, ble sett på som provoserende overfor hans tidligere arbeidsgiver, Atlético Madrid. Foto: Javier Soriano

Provoserte på seg supportere – måtte svare for seg

Torsdag ble Thibaut Courtois presentert som Real Madrid-spiller, og fridde til Eden Hazard og kysset logoen – det har skapt reaksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Courtois har lenge ønsket seg tilbake til Madrid for å bo nærmere barna.

Den belgiske keeperstjernen tilbrakte tre sesonger på lån fra Chelsea til sin nye byrival, Atlético Madrid.

Det var imidlertid bare «Los Blancos» han ønsket seg til.

– Jeg ville hit. Jeg har enorm respekt for Atlético, men nå er jeg i en klubb jeg alltid har ønsket å være i. Jeg tror jeg aldri har kysset en logo før, sa Courtois under presentasjonen, ifølge Daily Mail.

Fridde til Hazard

Da Cristiano Ronaldo forlot Real Madrid til fordel for Juventus, ble Hazard lansert som en mulig erstatter.

Med et engelsk overgangsvindu som stenger torsdag ettermiddag, blir en eventuell avtale sannsynligvis vanskeligere å gjennomføre for den spanske storklubben ettersom Chelsea ikke kan hente en erstatter.

Under presentasjonen avslørte Courtois at Hazard ringte for å gratulere ham etter overgangen var i boks.

– Hazard er glad på mine vegne fordi han vet dette er drømmen min, sa den tårnhøye keeperen, før han la til:

– Han er en fantastisk spiller. Om han kommer hit en dag, ville det vært fantastisk.

Provoserte Chelsea-supporterne

Courtois la press på Chelsea for å få drømmeovergangen sin da han ikke returnerte fra ferie som avtalt tidligere denne uken.

Etter bekreftelsen onsdag kveld, la Courtois ut et innlegg på Facebook der han takket for støtten i Chelsea. Kort tid senere ble innlegget slettet etter en rekke stygge kommentarer.

Hazard-frieriet og logokyssingen under torsdagens presentasjon har ikke hjulpet på.

Flere rasende Chelsea-supportere har tatt til Twitter for å lette på trykket, og mener Atlético-fansen sikkert føler det på samme måte.

– Han kysser Real Madrid-logoen første dag. Det er ikke til å tro. Han har vel ingen respekt for Atlético Madrid, heller. For en slange, skriver en bruker.

– Det er en grunn til at han blir mislikt, skriver en annen, og sikter til Hazard-sitatene.

– Jeg vet de ikke er fornøyde med meg

Simon Johnson, som følger Chelsea tett som journalist for London Evening Standard, medgir at Courtois ikke hadde noen stor stjerne blant fansen på Stamford Bridge.

– Jeg hadde flere fine prater med ham etter kampene de fire siste årene, men jeg får ikke inntrykket av at han kommer til å bli savnet så mye av Chelsea-supporterne, skriver han på Twitter.

Selv svarte den nye Real Madrid-keeperen for seg under presentasjonen.

– Jeg vet de ikke er så fornøyde nå, men jeg håper de kan husker hva de har oppnådd, sa Courtois.

– Jeg vil takke dem for årene jeg var der. Målet mitt var å vinne Premier League, og jeg vant den to ganger. Det er jeg veldig stolt av. Jeg bare følte jeg trengte en ny utfordring, fulgte han opp.

Som om ikke det var nok, måtte også keeperstjernen beklage for å ha sunget en Real Madrid-hatsang under oppholdet i Atlético Madrid.

– Jeg har beklaget, og jeg beklager igjen. Det er noe du gjør når du er ung. Jeg var mer som et barn forrige gang jeg var i Real Madrid. Jeg er mye mer moden nå. Jeg vant to ligatitler med Chelsea, og det har hjulpet meg med å vokse opp, hevdet han.

Navas: – Jeg har like lyst til å dø

«Los Blancos» har vært på konstant keeperjakt de siste årene, og var blant annet bare trøbbel med en faksmaskin unna å signere David de Gea.

Siden han ble hentet fra Levante i 2014, har Keylor Navas voktet buret på Santiago Bernabeu. Costaricaneren har ingen planer om å dra ennå, og varsler at han kommer til å gi Courtois kamp om å bli Julen Lopeteguis førstevalg.

– Så klart, og jeg mener det jeg sier: Jeg har det samme ønsket om å dø som jeg har om å dra, sier Navas til radiostasjonen Onda Cero, gjengitt av den spanske storavisen AS.