Til finale etter EM-dramatikk – Ingebrigtsen måtte sy

Alle Ingebrigtsen-brødrene gikk videre, men det ble dramatisk for Filip Ingebrigtsen under forsøksheatet på 1500 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se fallet i videovinduet øverst på siden! (Video med tillatelse fra NRK)

På den nest siste runden gikk det galt for Filip Ingebrigtsen da en løper lenger fremme i feltet gikk i bakken.

Men på mesterlig vis lot ikke 25-åringen seg affisere etter selv å ha truffet bakken da han kjempet seg tilbake i feltet og spurtet inn til tredjeplass og finalebillett på 3.40,88.

Måtte få legehjelp

Etter målgang løftet Ingebrigtsen armene til værs og viste musklene før han ble intervjuet av NRK og oppdaget at han hadde pådratt seg et kutt i foten.

– Jeg måtte sy noen sting. Det ble vel 15-20 sting. Jeg legger kanskje litt på, men det var brutalt, sa Filip Ingebrigtsen til den norske pressen etter å ha blitt lappet sammen.

Uttalelsen om antall sting må tas med en klype salt, forklarer landslagslege Ove Talsnes.

Bilde av kuttet i foten til Filip Ingebrigtsen. SKJERMDUMP: Instagram.
Bilde av kuttet i foten til Filip Ingebrigtsen. SKJERMDUMP: Instagram.

– Det var fem sting. Det er tregangen i familien. Det føltes kanskje sånn. Det er vondt å sy uten bedøvelse, smiler Talsnes til TV 2.

– Det så voldsomt ut. Han tok en runde eller to, så jeg var oppriktig bekymret, men jeg sto på andre siden. Jeg så det ikke detaljert før på TV. Det kan være dramatisk. Du vet aldri hva du treffer, og det er mange spisse gjenstander rundt banen. Såret var litt urent, så jeg spurte om han hadde landet i en møkkjeller, men var åpenbart ikke det, sier Talsnes.

Legen opplyser at Ingebrigtsen ikke kommer til å få noen problemer med å løpe fredagens finale, men at 25-åringen kommer til å kjenne skaden.

På Instagram har Ingebrigtsen delt to bilder - ett av selve skaden, og ett av lege Talsnes som jobber med å sy såret.

– Jeg har ikke fått sett det selv, men det var en som falt. Jeg følte jeg hadde kontroll og bare kunne smette over, men akkurat idet jeg trodde jeg var på vei forbi, lå jeg på indre bane. Jeg tror jeg falt på en høyttaler som satt en ganske fin grop i leggen, sier Ingebrigtsen.

Lege ove Talsnes jobber med å lukke såret på leggen til Filip Ingebrigtsen. SKJERMDUMP: Instagram.
Lege ove Talsnes jobber med å lukke såret på leggen til Filip Ingebrigtsen. SKJERMDUMP: Instagram.

Da fallet var et faktum, klarte Ingebrigtsen å beholde roen før han tok opp jakten på utfordrerne.

– Det er en del av gamet. Jeg følte at jeg sprang med lite risiko og kontroll hele veien. Det er ikke alt man kan styre. Det var litt flaks at det var så langt til mål, så jeg hadde lang tid på å hente de andre igjen, sier han.

– Er du fortsatt favoritt?

– Ja, jeg synes det.

Imponert pappa

En oppjaget og meget fornøyd pappa Gjert Ingebrigtsen møtte TV 2 etter at alle sønnene hadde kommet seg videre fra forsøksheatet, men likte ikke helt kuttet Filip hadde pådratt seg.

– Jeg var litt overrasket da jeg så hvor alvorlig det var, sa Gjert, som avslører at han diskuterte med konen tirsdag kveld at Filip ville klare å ta seg videre selv med et fall.

– Filip er en av verdens desidert beste løpere på 1500 meter for tiden. Han klarer å løpe inn de sekundene der. Han er så ufattelig mye bedre enn resten av gjengen.

Alle brødrene trygt videre

Henrik Ingebrigtsen gikk selv videre fra sitt forsøksheat etter å ha kommet i mål til tredjeplass på tiden 3.49,54.

– Det er det som er risikoen med å springe forsøk og ligge så langt bra, sier Henrik Ingebrigtsen, som er imponert over broren, til TV 2.

Yngstebror Jakob tok seg også til finalen med en rå prestasjon i sitt forsøksheat. 17-åringen løp kontrollert inn til andreplass på 3.40,81.

– Jeg kunne vunnet løpet i dag om det var om å gjøre, men jeg tror han briten også ville vinne. Da var det bare å chille og forberede seg til finalen, sier Jakob Ingebrigtsen til TV 2.

Det snakkes naturligvis om muligheten for at vi kan få tre blad Ingebrigtsen på pallen i fredagens finale. Pappa Gjert holder imidlertid beina trygt på bakken selv om han er selvsikker.

– Jeg vil si at sjansen for å ta trippel er ørliten. Om vi kunne ut av 1500-meteren uten en medalje, vil jeg bli sjokket, sier Gjert.

Tror på gull

TV 2s friidrettsekspert Christina Vukicevic Demidov kaller prestasjonen til Filip for en maktdemonstrasjon. Den tidligere hekkeløperen er imponert over hvordan den tidligere gullvinneren taklet uhellet på.

– Han ser egentlig ganske uberørt når han kommer til mål. Han velger en ganske risikabel vei ved å legge seg helt inn til listen fra start. Da kan du ende oppe med å falle, sier Vukicevic Demidov til TV 2.

– Øker ikke bare favorittstempelet hans nå?

– Jo, definitivt. Nå seiler han opp som klar favoritt. Han er så sterk og jeg tror det er få som kan utfordre ham på en 1500-meter, så lenge alt i finalen går som det skal.​

– Hvor mange medaljer blir det fredag kveld på denne distansen?

– Jeg tror i hvert fall vi får gull, og så kanskje en medalje til hvis alt klaffer.

Ferdinand Kvan Edman havnet på sjuendeplass i det første heatet og klarte ikke å ta seg videre.