Wolves-kapteinen til TV 2: – Han har samme klasse som Gerrard

Conor Coady spilte med Steven Gerrard før han ble sendt bort som vrakgods. Nå sammenligner han Wolverhamptons midtbanejuvel med Liverpool-legenden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2s intervju med Coady i vinduet øverst!

Forrige sommer sjokkerte Wolves da de hentet ettertraktede Ruben Neves fra Porto.

Se Wolverhampton – Everton på TV 2 Sport Premium eller Sumo klokken 18.30!

Den sentrale midtbanespilleren tok Championship med storm, og var en viktig brikke da ulvene vant nest øverste divisjon i suveren stil.

I Premier League får han attpåtil besøk av landsmannen João Moutinho på den sentrale midtbanen.

Wolves-kaptein Coady drar paralleller mellom Gerrard og Wolves' portugisiske midtbanestjerner.

– Gerrard var en av de beste i verden, så enkelt er det. Men Neves og Moutinho har den samme tekniske klassen, sier Coady til TV 2, og utdyper:

– Moutinho har nettopp kommet inn, men Neves spilte jeg med forrige sesong. Da var han helt sensasjonell – måten han kan diktere og manipulere en kamp til sin egen fordel på, er helt fantastisk. Jeg fikk aldri sjansen til å se Gerrard så mye som jeg hadde likt, men det er virkelig en glede å spille på samme lag som Neves.

Var «den nye Steven Gerrard»

Når Wolves serieåpner på lørdag, er det etter alt å dømme med Coady i hjertet av forsvaret. En gang ville mange rynket på nesen om noen fortalte dem at Coady som 25-åring bare skulle stå med én Premier League-kamp.

I 2010 ble han pekt ut som et av de aller største fotballtalentene på balløyen, og blant annet nominert til BBCs «Young Sports Personality Of The Year».

Samme år ledet han Englands U17-landslag til EM-tittel som kaptein, og ble flyttet opp fra Liverpools U18-lag til reservelaget.

En ung, lokal midtbanespiller med lederegenskaper og et godt skuddbein – å få det utakknemlige stempelet «den nye Steven Gerrard» var nærmest uunngåelig for Coady. Det ble imidlertid med to kamper for førstelaget, der av én i Premier League.

Debuten fikk han av Brendan Rodgers mot russiske Anzji i Europaligaen.

– Det var stor for familien min, og et stolt øyeblikk for meg som jeg aldri vil glemme. Jeg jobbet veldig hardt for å klare det. Det er noe ingen kan ta fra meg, slår Coady fast.

Flyttet ned på stopperplass

Etter et sesonglangt utlån til Sheffield United, dro Coady til Huddersfield på permanent overgang sommeren 2014. Ett år senere ble han hentet til Wolves, der han har utviklet seg til å bli en stor suksess.

For ulvene begynte han som sentral midtbane, før han ble flyttet ned som høyreback av Paul Lambert i vårsesongen 2017.

Siden Nuno Espírito Santo tok over forrige sesong, har han utelukkende spilt som midtstopper. Coady forklarer at den portugisiske manageren har gjort posisjonsforandringen lettere for ham.

– Manageren har vært viktig for meg. Han har hjulpet meg med den taktiske biten og organiseringen. Nå er det viktig for meg å forbedre meg, og jeg lytter til det han har å si så godt jeg kan, forklarer 25-åringen.

– Da han kom inn, var det et vendepunkt for alle i klubben. Han hjalp oss til å ta det neste steget, legger han til.

Møter den tidligere erkerivalen

En skulle tro det var ekstra spesielt for Coady som livslang Liverpool-supporter at det er Everton som står på motsatt side i Premier League-comebacket.

Han hevder imidlertid det ikke affiserer ham.

– Vi kan ikke vente på den kampen, men jeg har lyst til å gjøre det bra for Wolves uansett hvem vi spiller mot. Vi må vise hva vi kan gjøre, slår kapteinen fast.

Gamleklubben på Merseyside har han allerede møtt. Vinteren 2017 var han med å ryste Liverpool da Wolves slo dem ut av FA-cupen – på Anfield.

Han ser frem til nye møter med dem.

– Å spille mot dem i Premier League ville vært fantastisk. Det er noe jeg har hatt lyst til å gjøre, og det ville vært stort for meg om den tiden kommer, forklarer lederskikkelsen.

Se Wolverhampton – Everton på TV 2 Sport Premium eller Sumo klokken 18.30!