EM-KLARE: Henrik Ingebrigtsen (t.v.) og brødrene Filip (midten) og Jakob har løpt gjennom noen røykskyer i Berlin.
EM-KLARE: Henrik Ingebrigtsen (t.v.) og brødrene Filip (midten) og Jakob har løpt gjennom noen røykskyer i Berlin. Foto: Meek, Tore

Ingebrigtsens marihuana-spøk: – Alle tre hadde testet positivt

Ingebrigtsen-brødrene har løpt gjennom noen røykskyer i Berlin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Friidretts-EM i Berlin starter endelig for Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen onsdag når det er innledende heat.

Sandnes-brødrene har vært i den tyske hovedstaden i nesten én uke allerede, og har fått merke at byen har mye å by på.

– De har akkurat tatt av marihuana på dopinglisten (forbudt i konkurranse journ.anm) – heldigvis, for jeg tror alle tre hadde testet positivt. Vi har jogget frem og tilbake på promenaden langs elven i nesten én uke og vi har pustet inn litt av hvert, sier en lattermild Henrik til TV 2.

– Det røykes og drikkes litt av hvert. Det ser ut som de koser seg, fortsetter han.

– Du har ikke falt for fristelsen?

– Nei, jeg vil ikke ødelegge lungekapasiteten. Jeg føler at jeg puster og peser nok som det er bak Jakob og Filip. De springer som bare det. Til og med på de rolige turene sliter jeg med å holde følge, svarer Henrik Ingebrigtsen.

Alle tre brødrene er blant de største medaljefavorittene på 1500 meter, og Henrik har startet å drømme om å tapetsere pallen med Ingebrigtsen.

– Hvis vi hadde klart tre Ingebrigtsen på topp tre, hvor sensasjonelt hadde ikke det vært? Vi er gode nok. At alle tre skal ha et perfekt løpsopplegg og ha dagsformen er så usannsynlig, men det kan gå. Tenk så kult! Ingen hadde brydd seg om rekkefølgen, så lenge jeg er på topp, uttalte han til TV 2 i juli.

Det er lagt skumle planer om et samarbeid.

– Ja, vi har snakket om muligheten for å kjøre «lagtempo». Vi så Kenya lyktes med det i VM i fjor. Det er i alle fall noe som vi vurderer, uttalte Jakob Ingebrigtsen denne uken til TV 2.

Ingebrigtsen-brødrene skal også løpe 5000 meter lørdag kveld.