I SORG: Eivind Henriksen innrømmer at oppladningen til EM har vært blytung etter at hans mangeårige trener døde rett før mesterskapet.
I SORG: Eivind Henriksen innrømmer at oppladningen til EM har vært blytung etter at hans mangeårige trener døde rett før mesterskapet. Foto: Borgen, Ørn

Slegge-Eivinds trener døde rett før EM

Eivind Henriksen gikk til sin første internasjonale finale bare uker etter trenerens død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For sleggekjempen var det en bittersøt følelse etter at han ble klar for sin første store finale som seniorutøver. Med 75.14 tok han en sterk sjetteplass i kvalifiseringen.

– Jeg sa tidlig i vinter at målet var å bli topp seks i EM, så sånn sett var jeg innafor i dag, smiler Henriksen.

Treneren gikk bort

Oppladningen til mesterskapet har vært langt fra optimal.

– Treneren min, Einar Brynemo, gikk bort for tre uker siden. Så det har vært litt tungt de siste ukene. Men skulle gjerne ha hatt han her, sier Henriksen.

– Hvordan har det påvirket deg?

– Nei, det har jo vært tungt. Jeg har jo prøvd å tenke på andre ting, men det er jo ikke så lett. Jeg prøver å tenke på de stundene vi har hatt, alle turene vi har vært på. Og det er jo hyggelige tanker.

– Du skulle gjerne delt dette med han i dag?

– Ja, absolutt.

Skademareritt

Eivind Henriksen var nærme å gå til OL-finale allerede i 2012 i London. Men helt siden den gang har han slitt med en endeløs rekke skader som har hindret han i nå målet om å bli blant Europas og verdens beste sleggekastere.

Men i år har det løsnet skikkelig. I vår satte han norsk rekord med 76,66.

– Jeg har vært skadefri for første gang på mange år, så det har selvsagt vært viktig. Det er utrolig deilig endelig å nå et mål jeg har hatt en stund, smiler han.

Han vil ikke tenke på hvor høyt han kan nå på lista i morgendagens finale.

– Medalje vil jeg ikke snakke om. Topp seks har vært målet, men det er mange som kaster mye kortere her enn de har gjort før i år. Det kan være nerver, jeg vet ikke, men jeg skal gjøre mitt beste.