TUNG SØNDAG: Kjetil Knutsen så sitt Glimt-lag tape 0-4 borte mot Godset, samtidig som Trond Olsen langet ut mot treneren i FotballXtra.
TUNG SØNDAG: Kjetil Knutsen så sitt Glimt-lag tape 0-4 borte mot Godset, samtidig som Trond Olsen langet ut mot treneren i FotballXtra. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Glimt-treneren: – Jeg forstår han er skuffet, men sånn er fotballen

Trond Olsen føler at Bodø/Glimt forsøker å presse ham ut av klubben. Trener Kjetil Knutsen vil ikke gå inn på hva de har kommunisert til klubblegenden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag langet Trond Olsen ut mot Bodø/Glimt etter å ha følt seg uønsket av klubben.

Klubblegenden mener trenerne forsøker å presse ham ut før kontraktens utløp ved sesongslutt, men Glimt-trener Kjetil Knutsen er klar på at han mener det kun er sportslige vurderinger som ligger bak.

– Det er sportslige vurderinger i forhold til den troppen vi har tatt ut. Det går på de kantene vi har bestemt oss for å satse på, og de som kommer bak som er unge gutter og som klubben har bestemt seg for å gi muligheten hvis de skal ta steget, sier han til TV 2.

Glimt-treneren ønsker ikke å gå inn på hva de har kommunisert til Trond Olsen.

– Nå forstår jeg Trond ønsker å snakke i media, men personlig ønsker jeg at vi tar de tingene internt. Hva vi har sagt til Trond synes jeg blir helt feil å stå og fortelle til deg. Det er en intern sak. En sak mellom klubben, oss trenere og ham, sier Knutsen.

– Har han grunn til å føle seg urettferdig behandlet?

– Det er det kun han som kan svare på. Vi prøver å være ærlig i forhold til de strategier og planer vi har både på kort og lang sikt. Trond får ikke kontrakt i 2019. Det har vi formidlet til ham. Vi har veldig respekt for den jobben han har gjort i Bodø/Glimt over lang tid. Vi har gitt ham en mulighet ved at klubben ikke vil stille seg i veien for ham om han ønsker å spille for en annen klubb i 2018. Vi har vært ærlige og fortalt tingene som de er, og så forstår jeg selvfølgelig at han er skuffet over det, men sånn er fotballen, sier Glimt-treneren.

Bodø/Glimt tapte 0-4 borte mot Strømsgodset søndag.

Trond Olsen står med 283 kamper og 79 mål i sin lange og innholdsrike Bodø/Glimt-karriere, men klubblegenden kan nå få en trist sorti.

Vingen sier selv at han aksepterer at kontrakten ikke blir forlenget, men reagerer på at han fikk beskjed om at han ikke kom til å få spille noe mer i løpet av det siste halvåret.

Ifølge Olsen fikk han beskjed om vrakingen etter å ha takket nei til en annen klubb.

– Kjetil kom bort til meg etter treningen torsdag og var fornøyd med det jeg hadde prestert. Han ga meg litt skryt og jeg følte at jeg kanskje var nært en plass i troppen til helga. Så skjer det et par ting i løpet av torsdagen, der jeg har pratet med en klubb og konkludert med at jeg ikke følte at det var riktig å gå dit.

– For du fikk et tilbud av en klubb?

– Ja, men jeg var litt usikker på det. Etter det fikk jeg en telefon var Kjetil i halv ti-tiden på kvelden, der han ringte og spurte om jeg kunne komme ned på Aspmyra for en prat. Det sa jeg selvfølgelig ja til. Jeg dro ned til og han hadde fått nyss i at jeg i utgangspunktet hadde sagt nei til den klubben. Så sa han at han syntes jeg burde tenke meg godt om, ta muligheten og tenke på fremtiden min. Da svarte jeg at det var mitt valg hva jeg skulle gjøre, om jeg skulle ta dette eller vente og se. Da fikk jeg klinkende klar beskjed om at jeg ikke var i troppen til helgen og at sannsynligheten var lik null for at jeg kom til å være i en kamptropp i løpet av høsten, sier han i FotballXtra.