Føler seg uønsket i Glimt: – De prøver å presse meg ut

Trond Olsen langer ut mot egen klubb.

Etter 283 kamper og 79 mål for klubben ser Bodø/Glimt-karrièren ut til å være over for Trond Olsen (34).

Nå føler han at sportslig leder Aasmund Bjørkan og trener Kjetil Knutsen forsøker å presse ham ut et halvt år før kontrakten går ut.

– For min del er situasjonen blitt litt vanskelig, jeg føler meg egentlig ganske uønsket i klubben, så situasjonen som er nå er ikke helt grei, sier Olsen til TV 2.

– Prøver å presse meg ut

– Hvorfor har det blitt sånn?

– Det er vel et ønske fra trenerne at de ikke vil ha meg med videre, og jeg føler vel egentlig at de prøver å presse meg ut. Det kan jeg ikke helt akseptere siden jeg har kontrakt ut året.

– Hva slags forklaring har du fått fra Aasmund Bjørkan og Kjetil Knutsen?

– Nei, jeg har vel ikke fått sånn fryktelig gode forklaringer. Jeg ble plutselig kalt inn på et møte i slutten av uken som var, og fikk beskjed om at mulighetene mine til å spille i høst var tilnærmet lik null. Det synes jeg er vanskelig å akseptere. Jeg har kontrakt, ønsker å være profesjonell og ønsker å bidra for laget. Å bli avskrevet på den måten synes jeg ikke er helt på sin plass. Der bør jeg bli behandlet på en mye bedre måte, sier 33-åringen.

– Det kan jeg ikke akseptere

Olsen, som har fem kamper fra start og fem innhopp så langt i årets sesong, reagerer sterkt på behandlingen han har fått av Glimt.

– Det kan jeg ikke akseptere. Jeg føler jeg har bidratt for klubben på ganske mange områder. Å bli avskiltet på denne måten synes jeg ikke er greit. Jeg aksepterer at de ikke vil forlenge kontrakten min etter 2018, det er de i sin fulle rett til og det har jeg ingen problemer med, men å få beskjed tre-fire måneder før sesongen er over om at jeg ikke får muligheten til å spille mer kan jeg ikke godta uten videre. Jeg føler jeg kan bidra for laget og hjelpe laget til å ta poeng, og bidra med mål og assist, sier han.

– Gjør det vondt å bli behandlet på denne måten?

– Ja, det gjør det jo. Det er ikke det enkleste. Du blir jo litt demotivert når du skal inn på trening, men jeg har lyst til å være med å bidra til at vi gjør det bra og så får jeg bare la det skje det som skjer, sier Glimt-spilleren, som tidligere også har spilt for Lillestrøm, Rosenborg og Viking.

Sportlig leder Aasmund Bjørkan og hovedtrener Kjetil Knutsen ønsket ikke å kommentere saken før Glimts oppgjør mot Strømsgodset søndag kveld, men etter kampslutt snakket Knutsen med TV 2.

– Det er sportslige vurderinger i forhold til den troppen vi har tatt ut. Det går på de kantene vi har bestemt oss for å satse på, og de som kommer bak som er unge gutter og som klubben har bestemt seg for å gi muligheten hvis de skal ta steget, sier han til TV 2.

Takket nei til annen klubb

Ifølge Olsen fikk han beskjed om vrakingen etter å ha takket nei til en annen klubb.

– Kjetil kom bort til meg etter treningen torsdag og var fornøyd med det jeg hadde prestert. Han ga meg litt skryt og jeg følte at jeg kanskje var nært en plass i troppen til helga. Så skjer det et par ting i løpet av torsdagen, der jeg har pratet med en klubb og konkludert med at jeg ikke følte at det var riktig å gå dit.

– For du fikk et tilbud av en klubb?

– Ja, men jeg var litt usikker på det. Etter det fikk jeg en telefon var Kjetil i halv ti-tiden på kvelden, der han ringte og spurte om jeg kunne komme ned på Aspmyra for en prat. Det sa jeg selvfølgelig ja til. Jeg dro ned til og han hadde fått nyss i at jeg i utgangspunktet hadde sagt nei til den klubben. Så sa han at han syntes jeg burde tenke meg godt om, ta muligheten og tenke på fremtiden min. Da svarte jeg at det var mitt valg hva jeg skulle gjøre, om jeg skulle ta dette eller vente og se. Da fikk jeg klinkende klar beskjed om at jeg ikke var i troppen til helgen og at sannsynligheten var lik null for at jeg kom til å være i en kamptropp i løpet av høsten, sier han i FotballXtra.

– Fullstendig latterlig

TV 2-ekspert Jesper Mathisen går hardt ut mot Glimts behandling av Olsen.

– Dette synes jeg er fullstendig latterlig, først og fremst fordi han har mye å bidra med på dette Glimt-laget. Trond har noen kvaliteter som veldig få andre i Eliteserien har. Han har en fantastisk venstrefot, han har en evne til å kontre inn mål som Bodø/Glimt har trengt i veldig mange andre år. At de nå plutselig ikke trenger det finner jeg veldig merkelig, sier han.

– Jeg synes også det er rart når det er en kar som har vært så viktig for Bodø/Glimt i sin karriere. Han har blitt solgt og sørget for penger inn, og sikkert hentet noen ut også fordi han har tjent greit oppe i Bodø. Men han har bidratt med så mye mål og målgivende pasninger og vært en kjempestor profil. Tenk hvor viktig Trond har vært ut mot sponsorer, supportere og lagkamerater, fortsetter TV 2-eksperten.

Da Glimt møtte Strømsgodset i Drammen søndag kveld, satt Trond Olsen i stedet i FotballXtra-studio.

– Han har spilt 496 minutter denne sesongen, og Bodø/Glimt har, med alle respekt, ikke vært veldig gode. I dag har 17 mann i troppen, de gidder ikke reise med 18 en gang. Trond sitter her, men burde vært i Drammen og bidratt for sitt kjære Bodø/Glimt, mener Mathisen.