Julian Alaphilippe fortsatte der han slapp i Tour de France og vant rittet etter å ha spurtslått nederlandske Bauke Mollema.

Seieren var Quick-Step-lagets 52. i årets sesong.

Det var imidlertid to andre Tour de France-profiler som fikk det tøft i lørdagens ritt. Både Egan Bernal og Mikel Landa var innblandet i en stygg massevelt i hovedfeltet.

Mens syklistene gjorde opp om seieren ble Bernal Bernal ble ifraktet bort på båre iført en nakkekrage og kjørt til sykehuset.

Mikel Landa ble også behandlet, men skal ha fortalt det medisinske personalet at han var i god behold, skriver The Guardian.

Det var rundt 20 kilometer fra mål at uhellet skjedde. Spesielt Bernal pådro seg noen alvorlige skader i ansiktet.

– Han er bevissthet og kan snakke. Han har vært igjennom en røntgenundersøkelse for å finne ut om han har fått andre skader. Han har brukket nesen og har ett brudd i overkjeven, het det i en pressemelding fra Sky-laget.

Colombianeren overnattet på sykehuset.

21 år gamle Bernal la igjen mye svette i de franske fjellene for å forsvare Geraint Thomas ledertrøye i årets storritt. Han imponerte stort og seiler frem som Skys største sammenlagtkandidat i årene fremover.

Unggutten var også involvert i en stygg velt tidligere i år, da han slo kollbøtte over sykkelen i avslutningen på Catalonia rundt.

Vegard Stake Laengen syklet for UAE-laget hvor irske Daniel Martin var kaptein, men ingen av dem nådde opp da avgjørelsen falt.

(©NTB)