SPLITT OG HERSK: LeBron James mener idretten alltid har vært samlende, men at president Donald Trump bruker den til å splitte det amerikanske folket.
SPLITT OG HERSK: LeBron James mener idretten alltid har vært samlende, men at president Donald Trump bruker den til å splitte det amerikanske folket. Foto: NTB scanpix

Raser etter Trumps svar til superstjernen: – Rasistisk

Donald Trump gikk til angrep på basketstjernen LeBron James (33).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Donald Trump gikk til angrep på basketsuperstjernen LeBron James på Twitter natt til lørdag.

– LeBron James ble akkurat intervjuet av den dummeste mannen på tv, Don Lemon. Han fikk LeBron til å se smart ut, noe som ikke er enkelt, skriver Trump på Twitter.

Han avsluttet Twitter-meldingen sin med en referanse til den «evige» debatten av hvem som er størst av James og Michael Jordan.

– Jeg liker Mike, skriver Trump.

– Ikke noe som splitter

Presidentens utfall mot basketstjernen kom etter at James ble intervjuet av CNNs Don Lemon mandag, i kjølvannet av at han var med på å åpne en barnskole i hjembyen Akron, Ohio.

I intervjet sa han at han følte Trump brukte idretten til å splitte det amerikanske folket.

Trump har kommet med en rekke tirader mot idrettsutøvere på Twitter, og spesielt NFL-spillerne som protesterte ved å knele under nasjonalsangen. Demonstasjonen ble først gjort av Colin Kaepernick for å vise sin avsky mot rasisme og politibrutalitet.

– Sport har aldri vært noe som splitter folk. Det har alltid vært noe som forener, sa James.

– Det er rasistisk

Trumps svar til den ferske Los Angeles Lakers spilleren har skapt reaksjoner. Den velkjente journalisten Dan Rather

– Dette er tydeligvis det presidenten i USA føler han er nødt til å dele med verden på et tidspunkt som burde være lenge etter leggetiden hans? Det er en skam. Det er rasistisk. Og det er produktet av smålig, men farlig hat, skriver han på Twitter.

Trump og James har vært i tottene på hverandre tidligere også.

I september 2017 kalte basketstjernen presidenten «en boms» etter å ha trukket tilbake sin invitasjon til Golden State Warriors, der laget skulle komme til Det hvite hus å hedres for sin NBA-triumf.

– Å komme til Det hvite hus var en ære frem til du dukket opp, tvitret James den gangen.

Samme måned mente Trump at NFL-spillerne som knelte burde få sparken for å være «respektløs mot flagget».

– Han forstår ikke makten han har når han er leder for dette vakre landet. Han forstår ikke hvor mange unge som, uavhengig av rase, ser opp til den amerikanske presidenten for råd, lederskap og oppmuntrende ord. Han forstår det ikke, og det er det som føles verst av alt, sa James den gang ifølge ESPN.