Woods klarte ikke cuten

Henrik Bjørnstad reddet seg inn i PGA-turneringen i Charlotte. Det gjorde ikke Tiger Woods.

Tiger Woods (Foto: STREETER LECKA/Afp)
Tiger Woods (Foto: STREETER LECKA/Afp)

Nordmannen varierte veldig på sin runde fredag, men en god avslutning holdt så vidt til å klare cuten. Nordmannen noterte tre bogeyer, en dobbeltbogey, men også fire birdier på sin 73-runde (ett slag over par). Han måtte avslutte to under par på de fem siste hullene. Det klarte Bjørnstad med to sene birdier.

Woods sju over par
Tiger Woods sliter voldsomt. Det har gått svært tungt for golfesset i turneringen. Han åpnet med birdie fredag, men både på hull tre og fire ble det bogeyer. Problemene bare fortsatte for Woods. Nye bogeyer fulgte på hull 6, 10, 11 og 12. Enda verre ble det med dobbeltbogeyer på både hull 14 og 15. Totalt gikk han fredagens runde hele sju over par.

Henrik Bjornstad (Foto: RICHARD CARSON/REUTERS)
Henrik Bjornstad (Foto: RICHARD CARSON/REUTERS)

142. plass for Woods
Woods var lenge ute av golfsporten etter omfattende utroskap. Etter en selvpålagt pause på fem måneder er amerikaneren med 14 majortitler tilbake på golfbanen. 34-åringen har ikke vist gode gamle takter og klarte ikke engang cuten i Charlotte - hans andre turnering etter comebacket. En delt 142.-plass er ikke akkurat dagligdags for Woods.

Kun for sjette gang i karrieren feilet Woods når det gjelder å klare cuten som profesjonell golfspiller. Det skjedde sist i British Open i fjor. På amerikansk jord har det ikke skjedd siden US Open i 2006.

- Det er frustrerende, uten tvil. I det minste får jeg bruke helgen til å se hvordan ekte spillere spiller golf, sa Woods.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2