Vettel sikret seg beste startspor

Verdensmester Sebastian Vettel var raskest og vant lørdagens kvalifisering til Europas Grand Prix i formel 1. Tyskeren har dermed sikret seg «pole position» for tredje gang i år.

Sebastian Vettel jubler etter seier i Bahrain. (Foto: DIMITAR DILKOFF/Afp)
Sebastian Vettel jubler etter seier i Bahrain. (Foto: DIMITAR DILKOFF/Afp)

Vettel starter dermed søndag i front i første startspor i spanske Valencia for tredje året på rad. Red Bull-føreren får Lewis Hamilton (McLaren) ved sin side, som var litt under halvsekundet bak Vettel og tok annenplassen i kvalifiseringen.

Pastor Maldonado fra Williams ble nummer tre, mens Lotus-førerne Romain Grosjean og Kimi Räikkönen tok fjerde- og femteplassen.

Lørdagens «pole position» var Vettels 33. i karrieren. Det er like mange som formel 1-legendene Alain Prost og Jim Clarke tok i sin tid.

Det spanske hjemmepublikummet måtte skuffet se at Ferrari-stjernen Fernando Alonso sviktet i Valencia. Den tidligere verdensmesteren klarte ikke å kjempe om de beste startplassene. Heller ikke spanjolens lagkamerat, Felipe Massa, sikret et tetplassering. Begge to må nøye seg med å være nummer 11 og 13 fra start i søndagens løp.

Mark Webber ble kun nummer 19. Den svake plasseringen skyldtes mest mekaniske problemer med sin Red Bull-bil. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2