Ustoppelige Nadal enkelt til finale

Rafael Nadal knuste landsmann David Ferrer 6-2, 6-2, 6-1 og er klar for sin sjuende finale i Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

Rafael Nadal (Foto: Gregorio Borgia/Ap)
Rafael Nadal (Foto: Gregorio Borgia/Ap)

26-årige Nadal har fortsatt til gode å tape et eneste sett i årets turnering på den franske rødgrusen. Dersom han tar tre nye sett i finalen og vinner enda en tittel i Roland-Garros, blir han den første spilleren noensinne som har vunnet sju ganger i Paris. Foreløpig står han likt med den svenske legenden Björn Borg på seks triumfer.

Gode venner
Sjetteseedete Ferrer var i realiteten sjanseløs i alle de tre settene fredag. Av 19 tidligere oppgjør mellom de to spanjolene hadde Nadal vunnet 15. Ferrer stoppet sin fire år yngre landsmann i Australian Open i fjor, men har siden tapt fem strake møter innbyrdes mot Nadal. Alle disse tapene har kommer på grus.

– En kan ikke forvente å vinne en semifinale på denne måten mot en av de beste spillerne i verden. Det var den beste kampen min på Roland-Garros i år. David fortjente finaleplass og er en av mine beste venner på touren, sa Nadal etter seieren.

Det samme sa Nadal også etter å ha slått Juan Mónaco i forrige runde, og da han slo Nicolás Almagro i tredje runde. Å være på god fot med nummer to på verdensrankingen er tydeligvis ikke fordelaktig i den franske Grand Slam-turneringen i år.

Utrolig seiersrekke
Nadal har nå vunnet 51 av 52 kamper han har spilt på Roland-Garros siden debuten i det åpne franske mesterskapet i 2005.

– Jeg er veldig glad for å være i finalen. Det er ingen hemmelighet bak dette. Jeg har jobbet hardt hele livet for å nyte stunder som denne her i dag, sa spanjolen. (©NTB)

Finalisten Errani er allerede mester
Sara Errani (25) er klar for singlefinale i Roland-Garros mot Maria Sjarapova lørdag. Fredag varmet italieneren opp med å vinne doublefinalen sammen med Roberta Vinci.

Duoen tapte første sett mot sine russiske motstandere, sjuendeseedete Maria Kirilenko og Nadia Petrova, men vendte finalen til sin fordel ved å ta de to neste settene. Med sifrene 4-6, 6-4, 6-2 kunne de fjerdeseedete italienerne starte feiringen.

Dermed er Errani kronet som vinner på Roland-Garros, allerede dagen før hun skal ut i singlefinale mot en annen russer, 24 centimeter høyere Maria Sjarapova.

Sara Errani (Foto: Christophe Ena/Ap)
Sara Errani (Foto: Christophe Ena/Ap)

Errani har hatt sin beste tid på tennisbanen den siste uka. I kvartfinalen og semifinalen av singelturneringen har hun tatt sine to første seirer mot spillere rangert blant de ti beste i verden. Tyske Angelique Kerber måtte gi tapt for Errani i kvartfinalen, mens Samantha Stosur ble stoppet av italieneren i semifinalen torsdag.

Mer innhold fra TV 2