Tror Bolt kan bli like stor som Jesse Owens

Lamine Diack, presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), tror Usain Bolt kan bli like stor som Jesse Owens.

 Usain Bolt  (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
Usain Bolt (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

Amerikaneren vant fire gullmedaljer i Berlin-OL i 1936 og ble en legende. Diack sier han tror Bolt kan få den samme statusen. Han sier også at han tror verdensrekorden på 100 meteren kan ryke på det knallblå dekket i Berlins Olympiastadion i 100 meterfinalen kommende søndag.

Bolt vant tre gull og satte to individuelle verdensrekorder i Beijing-OL for et år siden. Han løp inn til 9,69 på 100 meteren, fortsatte med 19,30 på 200 meter og var også med på Jamaicas stafettlag på 4 x 100 meter som selvsagt vant gullet.

- Noen dueller blir udødeliggjort, og jeg tror nok at 100 meterfinalen mellom Tyson Gay og Usain Bolt kan komme til å bli historisk, sier Diack.

Amerikanske Gay vant gullet på både 100 og 200 meter i Osaka-VM for to år siden, men de fleste tror han skal få det hardt med å forsvare de triumfene.

- Jeg er overbevist om at Usain Bolt kommer til Berlin for å gjøre noe helt utenom det vanlige, men han kommer til å bli hardt presset av Tyson Gay og Asafa Powell. Det blir spennende, slår IAAF-president Lamine Diack fast i et intervju med det tyske nyhetsbyrået DPA. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2