boksing
boksing

Tre av 306 kvinnelige VM-boksere er norske

Marielle Hansen (Bergen), Ingrid Egner (Oslo) og Lotte Lien (Trondheim) er på plass i Barbados for å kjempe om medaljer i bokse-VM.

Mesterskapet starter 9. september med finaler den 18., og ved siden av de tre deltakerne reiser Max Mankovitz med som trener, mens Robert Walstad er lagleder.

Totalt er det 306 boksere som er påmeldt til mesterskapet som er det største noensinne. I og med at kvinneboksing er kommet inn på OL-programmet i London i 2012, satser mange nasjoner svært sterkt på boksing for kvinner, og VM-deltakelsen bærer preg av det.

I mesterskapet på Barbados stilles det størst forventninger til trønderen Lotte Lien. Hun er regjerende europamester i 69 kiloklassen og har 44 seirer på 56 kamper. Med kallenavnet «La Loca» kan kruttønna på 158 centimeter nå langt, men å håpe på en medalje er kanskje i meste laget.

Oslojenta Ingrid Egner er veteranen i den norske troppen. Hun deltar i sitt fjerde VM og har femteplass som beste resultat fra før. I EM har hun bronsemedaljer fra både 2005 og 2006.

Marielle Hanssen fra Bergen er den yngste og minst erfarne av de norske VM-bokserne, og hun er nok med til Barbados først og fremst for å lære. 20-åringen har 17 seirer på 26 kamper og mangler den store internasjonale erfaringen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2