Tonje Angelsen viste gryende EM-form

Tonje Angelsen gikk over 1,95 meter i første forsøk. Det holdt til å vinne høydekonkurransen i Znamenskij-minnestevnet i Moskva søndag.

 Diamond League, Bislett Games 2012. Tonje Angelsen fra Norge i aksjon i høydehopp. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Diamond League, Bislett Games 2012. Tonje Angelsen fra Norge i aksjon i høydehopp. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Tonje Angelsen (Foto: Sørbø, Krister/NTB scanpix)
Tonje Angelsen (Foto: Sørbø, Krister/NTB scanpix)

Den EM- og OL-klare norske jenta gikk inn i konkurransen på 1,83. Den høyden tok hun i første forsøk. Hun gikk også over 1,86 og 1,89 uten problemer, men måtte ha tre forsøk på å komme over 1,92.

Deretter svevde hun over 1,95, og det holdt til å slå russiske Jirina Gordejeva, som også klarte den samme høyden. Den russiske utøveren måtte ha to forsøk på å komme over.

– Dette var gledelig. Flott hopping av Tonje Angelsen. Dette lover godt, sa Ronny Nilsen i en kommentar til NTB.

Angelsen var også med i Bislett Games, men i den konkurransen mislyktes hun fullstendig. Årsaken var en liten skade hun slet med i beinet, men nå er skaden leget og trønderjenta på rett spor igjen.

Gordejeva tok altså annenplassen i Moskva med 1,95, mens tredjeplassen gikk til bulgarske Mirela Demireva med 1,92.

Hekkløperen Stine Tomb løp også i Moskva søndag. Hun endte på 7.-plass på 400 meter hekk med skuffende 58,59. Seieren gikk til Jirina Davydova på 54,61.

Tomb har 57,78 fra Bislett Games som årsbeste denne sesongen. EM-kravet er på 57,60, noe som betyr at Tomb etter all sannsynlighet ikke kommer med til EM siste uken i juni. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2