Svindal frykter «fritt fall-hoppet» i Garmisch

Aksel Lund Svindal frykter det siste hoppet i utfortraseen i Garmisch-Partenkirchen etter å ha testet neste års VM-løype tirsdag.

Aksel Lund Svindal (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Aksel Lund Svindal (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

Like før målhenget har arrangørene lagt inn et kjempehopp som de har valgt å kalle «fritt fall». Løperne hopper cirka 50-60 meter, og etter å ha testet både hoppet og traseen i tirsdagens treningsomgang, ga Svindal uttrykk for bekymring.

- Jeg var sånn passe fornøyd med kjøringen min i denne første treningsomgangen her i Garmisch, men jeg må innrømme at jeg var usikker på inngangen til det siste hoppet.

- Dersom forholdene blir enda litt røffere onsdag, kan det bli tøft å treffe skikkelig der, mente Svindal som kjørte inn til femte beste tid på tirsdagens trening.

Østerrikeren Hans Grugger var best med 1.59,78. Lagkameraten Mario Scheiber kjørte inn til nest beste tid, mens Andrej Sporn fra Slovenia ble tredje best. Det skilte 49 hundredeler mellom Grugger og Svindal.

- Traseen er slik at det er mye sving øverst og et stykke nede i bakken like før «fritt fall-hoppet». Der gjelder det å være presis for å kjøre bra, sa Svindal. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2