Solberg mistet plasseringen

Rally Monte Carlo ble ingen fryd for de norske deltakerne. Petter Solberg fullførte siste fartsprøve til 7.-plass, men mistet plasseringen da bilen stoppet på den avsluttende transportstrekningen.

Petter Solberg (Foto: ROBERT PRATTA/Reuters)
Petter Solberg (Foto: ROBERT PRATTA/Reuters)

Det var en elektrisk feil som gjorde at hans Peugeot 207 ikke nådde tidskontrollen på havna i Monaco. Det gjensto bare 10 kilometer da bilen ikke ville mer.

Solberg var på 2.-plass i rallyet og presset ledende Juha Hänninen da begge gjorde helt feil dekkvalg på torsdagens etappe. Med blandingsdekk var de som Bambi på isen da snøen lavet ned, og de falt langt tilbake i feltet.

Solberg greide ikke å avansere igjen, men så ut til å forsvare 7.-plassen helt til uhellet var ute etter den 13. og siste fartsprøven. Storebror Henning Solberg og Andreas Mikkelsen måtte begge bryte rallyet første dag onsdag.

Bryan Bouffier, en av dem som valgte snødekk torsdag, avsluttet rallyet med klar seier. Freddy Loix og Guy Wilks. Sistnevnte rykket opp da Stéphane Sarrazin pådro seg et halvt minutts tidsstraff på siste transportstrekning.

- Dette er fantastisk. Jeg er glad på vegne av hele Peugeot-laget. Det var vanskelige forhold, men jeg hadde en perfekt bil, sa Bouffier etter sin største triumf som rallyfører. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2