Solberg-brødrene frakjørt i Portugal

Henning og Petter Solberg er frakjørt i Rally Portugal. Storebror Henning er bestemann på sjetteplass, men har langt opp til teten.

Petter_Solberg
Petter_Solberg

I teten kjemper de franske førerne Sebastien Ogier og regjerende VM-vinner Sebastien Loeb om seieren. Loeb har 37,6 sekunder opp til landsmannen. Finske Jari-Matti Latvala var i ledelsen etter ti prøver, men så tok Ogier over. Finnen feilet på den 13. prøven og tapte stort til de to i teten.

Petter Solberg ødela muligheten til en topplassering allerede fredag. Han fikk fart på bilen igjen lørdag og var blant de raskeste på mange av prøvene. Aller raskest var han på niende, tolvte og 13. prøve, men holder 9. plassen – 11.27 minutter bak.

Henning Solberg tapte spesielt mye på lørdagens nest siste prøve. Han forsvarte imidlertid sin plassering fra fredag, men ligger hele 7.46 minutter bak. Han klaget på noen ulyder bak i bilen etter en prøve.

Mads Østberg var også langt oppe på de første prøvene lørdag, men på den 11. prøven ble det problemer, og den unge nordmannen forsvant ut av listene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2