Söderling slått ut av ukrainer

Sveriges tennishåp Robin Söderling ble overraskende slått ut av ukrainske Alexandr Dolgopolov i åttedelsfinalen i Australian Open mandag.

VIDERE: Alexandr Dolgopolov sendte Robin Söderling ut av Australian Open. (Foto: MICK TSIKAS/Reuters)
VIDERE: Alexandr Dolgopolov sendte Robin Söderling ut av Australian Open. (Foto: MICK TSIKAS/Reuters)

Söderling tapte 6-1, 3-6, 1-6, 6-4, 2-6 for Dolgopolov, som er ranket som nummer 46 i verden. Dolgopolov er den andre ukraineren som noensinne er klar for kvartfinale i en Grand Slam-turnering.

- Jeg har en avslappet spillestil. Jeg liker å spille tennis. Jeg henger meg ikke opp i så mye, men har det gøy. Jeg prøver å kjempe om hvert poeng, sa Dolgopolov.

Söderling ble regnet som en av outsiderne i turneringen i Melbourne og åpnet også med en komfortabel seier i første sett, men så snudde hans ukrainske motstander kampen. Söderling vant fjerde sett, men var sjanseløs i det siste.

- Jeg undervurderer aldri noen. Jeg spilte ikke bra nok. Mine to største våpen er serven og forehanden min. De var ikke noe våpen i dag, sa svensken.

Dolgopolov håper på en ny skalp i semifinalen. Da møter han skotske Andy Murray, som vant 6-3, 6-1, 6-1 over Jürgen Melzer mandag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2