Sjakk-Carlsen med uavgjort mot VM-motstander

Spilte remis med regjerende verdensmester Vishy Anand.

Magnus Carlsen (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)
Magnus Carlsen (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)

Verdensener Magnus Carlsen og regjerende sjakkverdensmester Viswanathan «Vishy» Anand spilte remis da de møttes i første runde av lynsjakkturneringen i Stavanger tirsdag.

Resultatet av lynsjakkturneringen danner grunnlaget for hvordan partiene settes opp utover i Norway Chess 2013. Siden det er ti spillere, skal alle spille ni partier hver i turneringen, og dermed blir det en fordel å få starte med hvit fem ganger. Før Magnus Carlsen og Anand møtte hverandre, snakket de med pressen:

– I første omgang håper jeg å bli blant de fem beste i kveldens lynsjakkturnering, slik at jeg får best mulig utgangspunkt for turneringen videre, sa Carlsen på pressemøtet tirsdag.

Sjakkgeniet er favoritt til å vinne Norway Chess 2013, som pågår i Stavanger-regionen til 18. mai. Carlsen vil ikke gå med på at han har fordel av å være på hjemmebane eller at han er noen opplagt vinnerkandidat. Han sa diplomatisk at alle har muligheten til å vinne supersjakkturneringen.

Han setter en knapp på armenske Levion Aronian når han blir spurt om å peke ut en mulig vinner av turneringen. Aronian er per i dag ranket som nummer fire i verden og er i svært god form.

Carlsen og Anand møtes til VM-kamp seinere i år.(©NTB)

Mer innhold fra TV 2