Serena og Dementjeva videre

Jelena Dementjeva fortsetter å imponere på tennisbanen.

Serena Williams  (Foto: PAUL CROCK/AFP)
Serena Williams (Foto: PAUL CROCK/AFP)

Jelena Dementjeva er oppe i 12 strake seirer etter en komfortabel 6-4, 6-1-seier over Iveta Benesova i Australian Open torsdag.

Dermed er den russiske tennisjenta klar for 3. runden i tennisturneringen. Dementjeva er ubeseiret i 2009 etter å ha vunnet turneringer både i Auckland og Sydney. Etter et hektisk program i januar har Dementjeva innrømmet at hun er sliten.

Verdensfireren gjorde 23 upressete feil og hadde fem doublefeil på egen serve. Men Benesova, rangert som nummer 35, hadde likevel lite å stille opp med.

- Jeg tenker ikke så mye på sjansene til å vinne denne turneringen, men gleder meg over spillet mitt her og nå. Forventningene og medieoppmerksomheten plager meg ikke. Jeg er her for å spille, og ønsker å nyte hver eneste kamp, sa Dementjeva.

Serena Williams brøt argentinske Gisele Dulkos serve og reddet seks settballer i et game med 12 deuce da hun vant 6-3, 7-5 i en annen 2.-rundekamp. Williams måtte få behandling for en ankelskade mot slutten av kampen. Den amerikanske tennisjenta er rangert som nummer to i turneringen.

- Sett to ble veldig tøft. Hun spilte helt utrolig og fikk inn vinnerslag over hele banen. Hun hadde noen muligheter, men jeg følte aldri at jeg skulle tape. Jeg tror jeg kan spille mye bedre enn dette, og forhåpentlig får jeg til det, sa Serena som har vunnet Australian Open tre ganger. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2