Caster Semenya var først over målstreken i Paris. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
Caster Semenya var først over målstreken i Paris. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)

Semenya tilbake på vinnersporet

Caster Semenya vant fredagens 800 meter under Diamond League-stevnet i Paris og har fått VM-forberedelsene tilbake på rett spor.

Sørafrikaneren hadde prestert heller dårlig de to seneste gangene hun var i aksjon i konkurranse. Første endte hun sist på 1500-meteren under Diamond League i Lausanne, før hun fulgte opp med femteplass på samme distanse i Reims tidligere denne uka.

Men da Semenya klokket inn til 2.00,18 på 800-meteren på Stade de France kunne ingen av konkurrentene følge henne. Regjerende verdensmester Semenya vant gull med råsterke 1.55,45 under VM i Berlin for to år siden. Men den tiden ble senere trukket under tvil fordi hun ble beskyldt for å ikke være kvinne.

Fredag startet 20-åringen i rolig tempo og lå bakerst i feltet da 400 meter ble passert. Først på de siste 200 meterne begynte Semenya å ta seg frem i feltet. Med 120 meter igjen var hun først og kunne spurte inn til seier foran Lausanne-vinner Halim Hachlaf fra Marokko. Britiske Jennifer Meadows tok tredjeplassen.

– Det føles godt å vinne her, men jeg forventer å løpe fortere. Nå må jeg komme hjem og trene til VM, sa Semenya. Den sørafrikanske studenten avslørte også at hun vil stille i Universitets-VM i Kina som forberedelse til VM i sørkoreanske Daegu. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2