Rory McIlroy (Foto: JOE SKIPPER/Reuters)
Rory McIlroy (Foto: JOE SKIPPER/Reuters)

Rory McIlroy (22) ny verdensener i golf

Rory McIlroy ble satt under knallhardt press av Tiger Woods, men han tålte det og ble golfsportens nest yngste verdensener etter seier i Florida.

Den nordirske 22-åringen ledet med to slag før siste runde i Palm Beach Gardens, og seiersmarginen ble den samme til Woods og Tom Gillis etter at han avsluttet med en 69-runde.

Han lå an til en komfortabel seier inntil Tiger Woods viste spill som smakte av gamle dager og leverte en sisterunde på 62 slag. Aldri før har den tidligere superstjernen brukt så få slag på 4. runde i en turnering.

På ett tidspunkt var McIlroys ledelse nede i ett slag, men en birdie på 13. hull fikk roet nervene. Han tok seg helskinnet gjennom «Bear Trap», tre av de vanskeligste hullene på PGA-touren, mens banens designer Jack Nicklaus fulgte med, og sikret til slutt seieren.

– Det var en tøff dag etter å se Tiger gjøre en så god runde. Jeg greide å gjøre jobben, sa McIlroy, som er kjæreste med den danske tennisstjernen Caroline Wozniacki.

Les også: Denne stjernekvartetten kommer til Norge i september

Han avløser Luke Donald på toppen av verdensrankingen og er den nest yngste eneren noensinne. Bare Woods var yngre. (©NTB)

Rory McIlroy (Foto: Mike Ehrmann/Afp)
Rory McIlroy (Foto: Mike Ehrmann/Afp)

Mer innhold fra TV 2