Robinson løftet Bulls i sluttspillthriller

Chicago Bulls var i beit for tid og spillere, men det skortet aldri på vinnerviljen da Brooklyn Nets ble slått 142-134 i en av NBA-historiens mest dramatiske sluttspillkamper.

Nate Robinson (Foto: JIM YOUNG/Reuters)
Nate Robinson (Foto: JIM YOUNG/Reuters)

Nate Robinson løftet laget da alt virket tapt i siste periode, men først etter tre forlengningsperioder var seieren i havn. Bare en gang, i 1953, har en sluttspillkamp i NBA vart lenger. Bulls leder 3-1 og har nå tre matchballer i kampen om kvartfinaleplass.

– Lenge gikk det ikke vår vei, men gutta bare kjempet videre, sa Bulls-trener Tom Thibodeau.

Robinson scoret 23 av sine 34 poeng i siste periode, ett poeng fra Michael Jordans klubbrekord for én sluttspillperiode. Brooklyn ledet 109-95 mindre enn tre minutter før slutt, men Robinson scoret de 12 neste poengene og leverte deretter en assist til Carlos Boozer, som utlignet.

– Laget trengte et løft, og det er da jeg er best. Lagkameratene ga meg ballen, og så gjorde jeg ting med den, sa Robinson.

Kampen varte nesten fire timer, og åtte spillere var på banen minst 48 effektive minutter. Bulls-spiller Kirk Hinrich spilte 60 minutter. Fem spillere foulet ut, blant dem Bulls' to største bidragsytere Robinson og Joakim Noah. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2