Regn stoppet Nadal og Djokovic

Finalen mellom Rafael Nadal og Novak Djokovic i tennisturneringen Roland-Garros må spilles ferdig mandag etter at kampen ble avbrutt flere ganger på grunn av regn søndag.

djokovic (Foto: NIR ELIAS, © SAA/)
djokovic (Foto: NIR ELIAS, © SAA/)

Nadal ledet det spennende oppgjøret 6-4, 6-3, 2-6, 1-2 da arrangøren valgte å utsette resten av kampen til neste dag.

Krass kritikk
Arrangøren måtte tåle krass kritikk for at kampstart ikke ble flyttet til et tidligere tidspunkt på grunn av de usikre værforholdene.

– TV bestemmer ikke tidsplanen. Man visste ikke sikkert når det ville begynne å regne. Finaletidspunktet er satt flere måneder i forveien, og av respekt for TV-kanalene kunne vi ikke endre dette i siste liten, sa turneringssjef Gilbert Ysern.

– Vi kan spille til halv ti på kvelden, og det gir seks og en halv times spilletid. Å starte klokken 15 er ikke for sent for Paris, mente Ysern.

Nadal sleit
Det er første gang siden 1973 at finalen i Roland-Garros ikke blir ferdig på søndagen. Da ble kampen ferdigspilt først på tirsdag, og Ilie Nastase slo Niki Pilic 6-3, 6-3, 6-0.

Etter pausen tok Nadal hjem annet sett, men så viste Djokovic krefter da han snudde fra 0-2 til 6-2 og vant tredje sett. Nadal slet på den våte banen og var tydelig misfornøyd med dommeren, og på stillingen 2-1 til Djokovic i fjerde sett ble kampen avbrutt for annen gang.

Utsatt til mandag ettermiddag
Etter 1 time og 10 minutters pause bestemte arrangøren at spillet ikke skal starte igjen før mandag ettermiddag (klokken 13). Både Nadal og Djokovic hadde klaget til dommeren om forholdene.

– Jeg må ta avgjørelsen om banen er spillbar, og det var det som skjedde. Novak sa banen var glatt, og Rafa sa forholdene ikke var de beste, sa dommersjef Stefan Fransen.

Novak Djokovic har aldri vunnet Roland-Garros, men han er regjerende mester i de tre andre Grand Slam-turneringene. Verdenseneren slo ut Roger Federer i sin semifinale. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2