Radwanskas åttende seier ga finaleplass

Polske Agnieszka Radwanska sikret sin åttende strake seier mot kinesiske Li Na. Triumfen sendte henne rett til finalen i Sydney International.

Agnieska Radwanska (Foto: DANIEL MUNOZ/Reuters)
Agnieska Radwanska (Foto: DANIEL MUNOZ/Reuters)

I løpet av en time og 32 minutter slo det polske tennisesset Li Na med 6-3, 6-4, og dermed er det klart at hun skal møte enten Angelique Kerber eller Dominika Cibulková i finalen. Den kampen går ikke før fredag.

Radwanska som er ranket som nummer fire i verden, er toppseedet i Sydney international, og hun er nå blitt den første toppseedede spilleren i turneringen som når finalen siden Serena Williams klarte det for tre år siden.

Radwanska er virkelig i kanonform før Australian Open, etter at hun gikk til topps i Auckland-turneringen i forrige helg og har sjansen til å vinne i Sydney denne helgen. En bedre oppkjøringen til Australian Open kunne hun vel knapt drømme om.

– Da jeg gikk på banen for å spille denne semifinalen, tenkte jeg at det ville være veldig bra å vinne, men dersom det ikke skulle gå, ja, så ville jeg ikke tatt meg veldig nær av det, for jeg har jo spilt veldig mange bra kamper både her og i Auckland, sa Radwanska etter at finaleplassen var sikret.

– Nå føler jeg meg skikkelig klar for Australian Open, og jeg kommer til å gå på banen med seier som mål i hver eneste kamp der også. Men først skal jeg vinne finalen her i Sydney, og deretter blir målet mitt å vinne 16 seirer på rad. Nå er jeg halvveis til å nå det målet, sa den polske toppspilleren. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2