Powell løper 100 meter i Ostrava

Tidligere verdensrekordholder Asafa Powell skal løpe 100 meter i Ostrava 27. mai, og det er stevnerekorden han er på jakt etter.

Usain Bolt of Jamaica (C) crosses the finish line next to compatriot Asafa Powell  (Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / SCANPIX)
Usain Bolt of Jamaica (C) crosses the finish line next to compatriot Asafa Powell (Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / SCANPIX)

I regn og kulde i 2005 klarte Powell 9,85 på banen i Ostrava, mens Usain Bolt løp inn til 9,77 i sterk vind på den samme banen i fjor.

Nå håper Powell på gode forhold, for han mener han er i form til å kunne løpe skikkelig fort.

- I god form
- Jeg er i god form, og forberedelsene mine til denne sesongen har vært veldig bra. Derfor håper jeg forholdene blir gode, men jeg er litt skeptisk, for når jeg hører Ostrava, så tenker jeg på kaldt vær.

- Jeg husker veldig godt fem år tilbake da jeg løp på 9,85, men trodde tiden var på over ti sekunder. I varmere vær ville jeg satt verdensrekord den gangen, sier Powell.

Det skal forresten tas mellomtid etter 100 yards (90 meter), og Powell håper han skal være i stand til å løpe ned mot bestenoteringen i verden på 9,21.

Greene har rekorden
Det er amerikaneren Charlie Greene som har den rekorden fra 1967.

Den raskeste tiden på 100 yards er det Ivory Crockett som har. Han løp på 9,0 i 1974. Det var verdensrekord den gangen Det internasjonale friidrettsforbundet opererte med verdensrekord på denne distansen, melder EME News.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2