Pitkämäki for sterk for Thorkildsen

Andreas Thorkildsen måtte nøye seg med andreplass i Berlin.

Andreas Thorkildsen  (Foto: Poppe/SCANPIX)
Andreas Thorkildsen (Foto: Poppe/SCANPIX)

Andreas Thorkildsen kastet 85,48 meter i Golden League-stevnet i Berlin. Det holdt til annenplass. Finske Tero Pitkämäki sikret seieren med 86,53.

Thorkildsens bestenotering denne sesongen er 88,97 fra stevnet i finske Seinäjoki 6. juni. Heller ikke i Berlin søndag kom sesongens første kast på over 90 meter. Det er liten tvil om at OL-mesteren har mer inne.

– Jeg får liksom ikke helt dreis på denne banen. Det er noe rart, og vi får satse på at det skjer noe når vi bytter side under VM her i august, sa Thorkildsen til NRK.

Personlig årsbeste for Pitkämäki
Særlig i tilløpet var det lite som stemte for det norske spydesset.

– Han startet veldig bra, men så mistet han feelingen. Han følte at tilløpet ikke fungerte helt, og klarte ikke å korrigere på de tingene han gjorde feil, sa trener Åsmund Martinsen til NTB.

– Når han ikke får tilløpet til å stemme er det vanskelig å få alt til å klaffe. Det er noe vi jobber med hele tiden, sa Martinsen.

Pitkämäki satte personlig årsbeste med 86,53. Årsbeste i verden har fortsatt latvieren Vadims Vasilievskis med 90,71 fra et stevne i Valmeira 23. mai.

Vukicevic over 13-sekundersgrensen
Christina Vukicevic løp på 13,04 under Golden League-stevnet. Det holdt til en fin femteplass.

Hekkeløperen klarte ikke å komme under 13-sekundersgrensen, slik hun hadde gjort i sine tre første løp for sesongen.

- Jeg kjente tidlig at det ikke var et veldig bra løp, og jeg kom liksom aldri helt i gang, sa Vukicevic til NRK.

Vukicevic har den norske rekorden på 100 meter hekk med 12,74, men tidene i Berlin var ikke avskrekkende. Damu Cherry fra USA vant med tiden 12,76.

- Det er kjempespennende å være med her, og jeg kom ikke sist og er kjempefornøyd. Det er ikke skremmende å møte toppene lenger, men jeg hadde håpet på bedre tider. Men man kan ikke forvente noe bedre når vinnertiden her er dårligere enn min bestenotering, sa Vukicevic.

Hun var bare seks hundredeler fra annenplassen. Delloreen Ennis-London fra Jamaica var nest best i Berlin med 12,98. Deretter fulgte Lacena Golding-Clarke, Jamaica med 13,00 og tyske Carolin Nytra med 13,01. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2