Okparaebo til semifinale med norsk rekord

Ezinne Okparaebo viste flott form og gikk videre til semifinalen på 60-meteren i innendørs-EM lørdag med ny norsk rekord på 7,13 sekunder.

Ezinne Okparaebo (Foto: Scanpix)
Ezinne Okparaebo (Foto: Scanpix)

Hun hadde selv den gamle rekorden på 7,17 fra et stevne i Tyskland i fjor. Tiden holdt selvsagt til seier i heatet og sikkert avansement til semifinalen, som ikke går før søndag.

Ezinne Okparaebo har en bronsemedalje å forsvare fra innendørs-EM for to år siden, og med den flotte prestasjonen i innledningsheatet lørdag, fikk hun vist at hun vil være med å kjempe om medaljene også i år.

Tyske Verena Sailer vant det første heatet med 7,12 sekunder. I det samme heatet løp Folake Akinyemi på 7,41 og ble slått ut. Tiden holdt bare til sjuendeplass i heatet for BUL-jenta, men hun satte personlig årsbeste tid, så hun har all grunn til å være fornøyd med innsatsen.

I det tredje og siste heatet ble det delt seier til bulgarske Tezdzjan Naimova og ukrainske Marija Ryemjen med 7,12 sekunder. Det forteller at semifinalene og finalen på 60-meteren for kvinner kommer til å bli jevn og spennende søndag ettermiddag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2