Nykommeren Russell Henley slo seg rett til topps

Nykommeren Russell Henley slo seg rett til topps på PGA-touren i sin aller første turnering på dette nivået, og han tok en suveren seier.

Henley2
Henley2

I 5,6 millioner dollar-turneringen avsluttet Henley med en 63-runde. Han slo fem strake birdier mot slutten av finalerunden, noe som gjorde at han gikk til topps i årets første PGA-turnering med tre slags margin til sørafrikaneren Tim Clark.

23-åringen storspilte og slo flere rekorder på sin vei til seier på Hawaii. Ingen andre debutanter på PGA-turneren har gått 72 hull på lavere antall slag enn ham, og han slo også banerekorden på banen i Honolulu.

Les også: Norge får en ny kvinne i LPGA-touren neste år

Men det viktigste for ham, ved siden av å innlede PGA-touren med seier, var nok at han også er blitt invitert til Masters fra 11. til 14. april. På toppen av det hele ble han den første debutanten til å vinne en PGA-turnering siden Garrett Willis klarte det i 2001.

– Det var ingen enkel seier. Jeg følte at det var en tøff kamp hele tiden, og jeg var ti ganger mer nervøs enn jeg pleier å være gjennom hele turneringen, sa Henley etter at seieren var sikret.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Henley
Henley

Også Sør-Afrikas Tim Clark storspilte på slutten av turneringen på Hawaii søndag. Han avsluttet den siste runden med fire strake birdier og gikk avslutningsrunden på 63 slag han også, men likevel endte han tre slag bak den amerikanske debutanten totalt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2